Mobiteli

Banner300


Sagem my901C

Francuski proizvođač mobilnih telefona i opreme, Sageme već je duže vrijeme prisutan na europskom tržištu, ali ga već godinama nitko ne shvaća ozbiljno. Iako redovno na tržište izbacuje modele koji se mogu ravnopravno nositi s drugim proizvođačima uvijek ostaje u sjeni.

Piše , Objavljeno

Za one plićeg džepa to može biti samo dobra vijest, jer budući da Sageme nema tako zvučno ime kao drugi, s konkurencijom se može nositi samo na jedan način, jako niskim cijenama.

Najnoviji uređaj koji nam već početkom 2008. dolazi iz Francuske je my901C. Ovaj uređaj ni u kom smislu ne predstavlja tehnološko savršenstvo, ali će kolekcijom funkcija koje ćete na njemu pronaći svakako biti privlačan.

Osim već standardnih dodatnih funkcija u vidu organizatora, pretvornika, Bluetootha, svoje mjesto su ovdje našli i MP3/AAC player i dvije pomalo jadnjikave kamere. Ona glavna, jačine 2 megapiksela će biti dovoljna za usputno slikanje i to uglavnom za fotografije koje ćete i držati na mobitelu, a ona sporedna je VGA kamera koju ćete koristiti samo za potrebe video razgovora (ako takvih potreba budete imali). Nedostatak bljeskalice je jedini ozbiljniji minus koji možemo pripisati ovom uređaju, bar što se tiče kategorije u koju ulazi.

Dizajn je pomalo zastario, i neodoljivo podsjeća na neke Nokijine stare modele, pa je očito da se dizajnerska ekipa iz Sagemea ovdje više dala u plagiranje nego u osmišljanje nečega novog. TFT ekran od 1,9 inča ugodno iznenađuje, a plusevi svakako idu i za 3G s 384kbps brzinom i mogućnost USB povezivanja. Clamshell kućište je veličine 90 x 45 x 23.5 mm i težine 115 grama što bi opet predstavljalo svojevrstan standard.

Sve u svemu, ovo nije uređaj koji ćete moći ponosno pokazivati, ali je svakako uređaj koji će vam pružiti sve potrebne funkcije, a da vas pri tom neće dovesti do bankrota. Iako službena cijena još uvijek nije objavljena, poznavajući trenutne cjenike Sagemeovih uređaja, ona nikako ne bi trebala prelaziti 200 eura.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije:90 x 45 x 23 mm (VŠD)
Težina:115 grama
Memorija:32MB + MicroSD utor
Baterija:300 minuta razgovora / 300 sati standby
Povezivost:GPRS | EDGE | UMTS | Bluetooth
Zaslon:TFT 240 x 320 px | TFT 96 x 64 px
Kamera:2 MP

TAGOVImobitel sagem

Komentiraj