Mobiteli

Banner300


Samsungov i780 za profesionalce

Poslovno orijentirana I-serija korejskog proizvođača dobila je prinovu u vidu možda najnaprednijeg smartphone uređaja na tržištu - Samsunga i780.

Piše , Objavljeno

Iako u promotivnim materijalima proizvođač podcrtava da se radi o uređaju s optičkim joystickom koji je optimiziran za tekstualno komuniciranje, to niti približno ne opisuje sve mogućnosti tehnološki najmoćnijeg Samsung telefona.

Samsung i780

Samsung i780

Naime, i780 dolazi s toliko alata i raznih tehnologija da će njegovi vlasnici bez poteškoća moći besprijekorno obavljati sve poslovne zadatke, ali i koristiti cijelu paletu audio i vizualnih dodataka. Budući je Samsung prošle godine već lansirao izuzetno uspješnog prethodnika, model i600, nova poslovna uzdanica stasom je atraktivnija, a funkcionalno bogatija pa nema sumnje da će se naći na samom vrhu liste želja najzahtjevnijih, poslovnih, korisnika.

Ovaj telefon podržava rad u GSM, GPRS, EDGE, 3G (UMTS), WLAN (802.11g) i 3,5G (HSDPA) mrežama, a povezuje se s drugim uređajima putem posljednje inačice Bluetooth 2.0 i USB 2.0 veze. Budući mu platformu za rad osigurava Windows Mobile 6.0 operativni sustav, kojeg pogoni ARM902T procesor, korisnicima je zajamčena brzina, ali i poznato sučelje u korištenju svih integriranih aplikacija.

Samsung i780

Samsung i780

Kao i ostali Pocket PC uređaji, Samsung i780 dolazi sa standardnim setom MS Office Mobile aplikacija među kojima su File Explorer, Content Manager, SIM Manager, Java installer, Windows Media Player, Direct Push, te Internet Explorer, a tu su još i Opera, Callia RSS reader i player, te Smart converter.

GPS modul zadužen za geografsko pozicioniranje kombinira mogućnosti Garminovog rješenja i popularnih Google karata (Google Maps), pa će savršeno poslužiti i kao vodič u snalaženju po novim gradovima i državama.

Zajedno s hardverom i softverom evoluirao je, dakako na bolje, i sam dizajn uređaja. Iako je Samsung i780 zadržao četvrtaste konture i nešto je veći do svog prethodnika, to se na prvi pogled nikada ne bi moglo zaključiti. Naime, kućište je kompaktno, ultra-tanko za ovaj tip telefona (samo 12,9 mm debljine) i odiše poslovnom elegancijom koju očekuju korisnici smartphonea.

Samsung i780

Samsung i780

Puna QWERTY tipkovnica uvjetovala je nešto veću širinu telefona što je proizvođač, na radost budućih korisnika, iskoristio da modelu i780 podari i veći TFT LCD touchscreen zaslon rezolucije 320 x 320 piksela koji prikazuje 65 tisuća boja. Inovacija s kojom se pak ovaj model hvali jest optički joystick, koji se �ponaša” poput optičkih miševa i korisnicima osigurava brže i jednostavnije kretanje i odabir pojedinih funkcija u telefonu.

Samsung nije zaboravio niti multimedijalne potrebe suvremenih poslovnih korisnika pa i780 dolazi opremljen s dvije kamere – VGA kamerom za videopozivanje i kamerom od 2 megapiksela za snimanje fotografija i video isječaka. Video isječke sa zvukom Samsung i780 snima u CIF rezoluciji. Nisu dakako izostali niti glazbeni player, kao ni video reproduktor za pokretanje MP3 i MPEG4/H.263 datoteka. Da memorijskog prostora ne ponestane pobrinut će se i raskošna memorija od 256 MB od kojih je korisniku na raspolaganju 128 MB, dok je za dužu autonomiju rada zadužena litij-ionska baterija od 1000 mAh.

Samsungov i780 može se naći u trgovinama po cijeni od 3.899 kuna.

TAGOVIi780 mobitel samsung smartphone

Komentiraj