Mobiteli

Banner300


Sony Ericsson Xperia X10

2009. - tu Sony Ericsson želi pod hitno zaboraviti. Satio je podbacio i japansko-švedski tim izbacio je dva hvalevrijedna mobitela u neurotičnoj želji da pokrpa svježu rupu u sjećanju - Vivaz i nešto jači X10.

Piše , Objavljeno

Sony Ericsson X10 je spravica koja ima ogroman 4-inčni ekran, 1GHz procesorske snage, izuzetnu kameru, ali prije svega radi se o fakat sjajnom mobitelu. Ono, stvar doslovce blješti koliko su je industrijski premazali sjajilom.

sony ericsson xperia x10

sony ericsson xperia x10

Dakle, punim imenom Xperia10, telefon se odnedavno nalazi u ponudi T-Mobilea i to također u bijeloj varijanti, što će vas globiti 2.698 kuna ukoliko ste na tarifi Sve 160. Naravno, cijena varira od pretplatničkog paketa.

X10 isporučuje prije svega izuzetnu kameru, što je već trademark Sony Ericssona, ali u ovom slučaju, možda čak i najbolju na tržištu. U postizanju kristalno čisti fotki pomoći će vam 8,1 megapiksela, LED flash, multifokus… Ukoliko okrećete mobitel iz vodoravnog u horizontalni položaj, meni se automatski prilagođava. Snimljeni video je, doduše, nešto manje impresivan, ali već je obećana nadogradnja na Adroid 2.1 uz koju će doći i podrška za snimanje HD videa.

Drugi veliki plus je aplikacija Mediascape koja organizira mjuzu, video i sličke, i radi bolje od bilo koje Androidove aplikacije s istom namjenom. Timescape aplikacija, još jednan softverski adut X10-ke šorati će vas s apdejtovima vaših stranica, od mailboxa do Fejsa, Twittera… i to sve na jednom mjestu. Jest da nije nešto interaktivna, ali još uvijek izgleda elegantno.

X10 zbog svojeg potencijala zaslužuje naravno i par šamara. Prvo, on-screen tipkovica. Trebati će vam solidno vrijeme da se istrenirate, no i nakon tjedan dana tipkanja još će vam uvijek trebati pozamašna koncentracija i preciznost dodira. Zatim baterija koja malo prebrzo ostaje bez daha. Da, i audio signal u slušalici mogli su dići za decibel ili dva.

Sa novom verzijom Androida mnogi od minusa trebali bi biti sređeni, no za sada X10 blago zaostaje za HTC Desireom i HTC Legendom. Kako će Sony Ericsson razviti njegov odličan potencijal, možda doznamo u nekom od idućih modela kompanije.

TAGOVIandroid smartphone sony ericsson XPERIA xperia x10 xperia x10 mini

Komentiraj