Mobiteli

Banner300


Vipnet ulaže u razvoj broadbanda

U zadnje tri godine, u razvoj broadbanda Vipnet je uložio 465,9 milijuna kuna. Ulaganja su se odrazila na usluge, kažu u Vipnetu.

Piše , Objavljeno

Zahvaljujući ulaganjima, privatnim i poslovnim korisnicima smo ponudili niz novih usluga, poput Homebox i Officebox fiksne linije i Vip Over IP usluge, a nedavno smo prvi uveli prepaid pristup mobilnom Internetu – naglasio je Alen Ranilović, direktor Marketinga za poslovne korisnike.

Prema istraživanju koje je za Vipnet proveo GfK, 49 posto ispitanika na pitanje koje operatere poznaje najprije spomene Vipnet.

Prema Vipnetovim podacima, penetracija broadbanda u Hrvatskoj porasla je od kraja prošle godine za 65 posto, dok je udio mobilnog broadbanda porastao za 41 posto. U isto vrijeme zabilježen je i porast korištenja mobilnih telefona u odnosu na fiksne, te je, prema rezultatima istraživanja GfK, broj Vip korisnika koji češće kod kuće koriste mobilne telefone od fiksnih, porastao sa 32,7 posto od prošle godine na 38,8 posto ove godine. U odnosu na 2006. godinu, postotak ispitanika koji češće koriste fiksni telefon pao je s 30,2 posto na 26 posto.

TAGOVIvipnet

Komentiraj