Mobiteli

Banner300


Neuništiva Nokia Lumia savršeno radi i nakon tri mjeseca na dnu jezera

Piše , Objavljeno

Već su nadaleko poznate legende o 3310 modelu Nokie, koji je zbog svoje neuništivosti postao mobilni pandan Chucku Norrisu. No, izgleda da i drugi mobiteli ove tvrtke pokazuju slična svojstva.

nokia lumai 800

U današnje vrijeme i nije toliko čest slučaj da naletite na uistinu kvalitetan komad tehnologije, pošto je sve rađeno s rokom trajanja i planom da vas natjera na kupnju novog modela za najviše godinu dana. Na svu sreću, tu i tamo se nađe i neka firma, poput finskog telekomunikacijskog diva Nokie, koja svijetu pokaže da nema ništa loše u tome ako proizvedete kvalitetan uređaj koji može izdržati koji pad više. Šteta što na drugim područjima kaskaju za konkurencijom, no to je priča za neki drugi članak…

Tako je švedski turist Roger Nilsson, za vrijeme svog putovanja u Indiju, u jednom jezercu našao Nokia Lumia 800 smartphone, koji je po kasnijim saznanjima, tamo proveo dobra tri mjeseca. Kada ga je Nilsson našao, mobitel je bio priklješten između dva kamena, te prekriven muljem, smećem i školjkama, no ovaj ga je ipak očistio, odnio kući i stavio na radijator da se osuši. Budući da samo nove generacije vodootpornih mobitela mogu preživjeti zaranjanje u vodu (i to najviše do 30 minuta), nije bilo previše nade da uređaj radi, no Nokia je još jednom pokazala od kuda potječu sve one legende o 3310-ici!

nokia lumai 800

Naime, ne samo da se Lumia upalila, već je i normalno radila, a čak je i baterija trajala dva dana, koliko je i predviđeno. S obzirom na sve, ovakav bi uređaj svoje mjesto trebao naći u nekakvom muzeju ili kao ključni dio svemirske misije na Mars!

TAGOVIneuništivi mobitel nokia nokia 3310 nokia lumia 800 smartphone

Komentiraj