Tech i Web

daljinac

Banner300


Playstation 5 će imati i daljinski upravljač za svu multimediju ikad, ali nas ljuti jedna stvar

Piše , Objavljeno

Playstation je od samih početaka i multimedijalna konzola. PS1 je pokretao audio CD-je na TV-u, kasnije su došli i DVD i Blu-Ray. Jedini ljudi za koje znamo da gledaju Blu-Ray filmove su oni koji imaju PS4, rijetko tko je stvarno kupio Blu-Ray player. Bar iz našeg iskustva. Pristup streaming servisima je bio novi korak u proširenju multimedijalnih mogućnosti konzola, a Netflix i Youtube su nam na PS četvorci čak i korištenije aplikacije od samih igara. Sad ćemo napokon moći vikati “eeeee djevojko koja si je upropastila život bivajući s nama, gdje je daljinski?”.

PS5 će imati daljinski upravljač, suptilno dizajniran, ali s jednom ogromnom manom u našim očima.

Dizajnerski se savršeno uklapa s novom bijelom kutijom zvanom Playstation 5, ali nas jako ljuti što su imali priliku uklopiti D-pad s novog DualSense kontrolera umjesto ovog križića s krugom u sredini – to bi značilo da paze na detalje.

Na daljinskom stoje gumbi za Youtube, Netflix, Disney+ (koji još nije dostupan kod nas) i Spotify, ali će Playstation 5 podržavati i Apple TV, a kasnije će doći još i druge usluge. Ako slučajno peglate Amazon Prime Video ili nešto slično. Puno nam znači da će od samog starta biti dostupne najpopularnije streaming usluge. Jedan plusić za Sonyjev tim.

Okej je bilo i upravljanje kontrolerom, ali konzola postaje multimedijalni centar tek kad ima daljinski upravljač. Ako se nas pita.

Moći ćete i uključiti i konzolu s daljinskim upravljačem, nećete se toliko morati brinuti za napunjenost baterija DualSense kontrolera, a čak ćete moći upravljati i kompatibilnim televizijskim prijemnicima uz pomoć ovog jednostavnog daljinskog upravljača.

Cijena će mu biti trideset dolara (ili eura, ovisno o tržištu), a stvarno vjerujemo da je ovo nešto što se isplati nadoplatiti za mir u kući.

TAGOVIplaystation 5 ps5