Tech i Web

munja

Banner300


Tesla, čuvaj se! Lucid Motorsov eletrični automobil nevjerojatno ubrzava do 378 kilometara na sat

Piše , Objavljeno

U početku se pričalo o brzinama od 160 milja na sat, pa zatim 200 milja na sat, da bi se napokon stalo na 235 milja (tj. 378 kilometara) na sat.

Još nismo sigurni kako se ovo uspoređuje s Teslinim Modelom S P100D koji glasi kao najbrže električno vozilo na tržištu. Teslin Model S ubrzava od 0-96 kilometara na sat (60 milja na sat, standardna mjera za američke tvrtke ovisne o imperijalnom sustavu mjernih jedinica) za samo 2.9 sekundi, ali Tesla je softverski ograničena na 250 kilometara na sat iz sigurnosnih razloga. E pa Lucid Motors opravdava svoje čudnovato ime i nema softversko ograničenje, bar u testnim uvjetima na otvorenoj pisti.

Pogledaj tu snagu…

Lucid Motorsov prototip ima motor od tisuću konjskih snaga, ali je već dano do znanja kako će prvi proizvedeni modeli imati skromnijih 400 konjskih snaga. Cijena će mu biti 60 tisuća dolara, a domet na jednom punjenju će mu biti 386 kilometara, a u prodaji će se naći i skuplje verzije s većim dometom.

Koliko će ovo biti dovoljno Lucid Motorsu da zauzme čvrstu poziciju na tržištu kojim očito vlada Tesla? Još ne znamo, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Tesla najavila Model 3, vjerojatno najvažniji elektični automobil svih vremena kojem će cijena biti već znatno pristupačnijih 35 tisuća dolara.

Ovako Lucid izgleda na normalnoj cesti…

TAGOVIElektrični automobili lucid motors tesla

Komentiraj