Tech i Web

prevedi ovo! i ovo! i ovo!

Banner300


Trebaš pametnu masku koja prevodi tvoj glas na 9 jezika? Mi bismo isto da lakše pobjegnemo odavde

Piše , Objavljeno

Japanski startup Donut Robotics je izveo malo čudo – dizajnirali su masku nazvanu C-Mask koja te štiti od korone i ostalih pošasti (zračno-prenosivih, ništa ove elementarne nepogode zvane politika), ali je ujedno i prevoditelj.

C-Mask snima tvoj glas i transkribira poruke na jednom od devet jezika – možda baza ne zvuči idealno za naše prilike kad jednom poželimo pobjeći u Njemačku ili Švedsku, ali u ponudi su zasad japanski, engleski, kineski, francuski, korejski, thai, bahasa, španjolski i vijetnamski. Možeš kroz nju obavljati pozive, a čak može i pojačati tvoj glas.

Proizvođači skupljaju novce preko japanske crowdfunding stranice i skupili su oko 250 tisuća dolara. U samo tri minute su skupili tražena sredstva od 7 milijuna jena, a nakon 37 minuta su zaustavili kampanju kad su dostigli četverostruko veću cifru od 28 milijuna jena. Ka-ching!

Cijena ovih maski će biti svega 40 dolara komad, što je praktički cijena “dizajnerskih” maski koje te baš ni ne štite nešto previše, a ova još razumije nekoliko jezika.

Baci oko na video koji je pretrpan high tech trash snimkama, ali kužimo potencijal.

Reuters je pisao o njima, a nakon vijesti o ovoj posebnoj maski, Donut Roboticsov inbox je pretrpan. Da, to kažu na svojoj službenoj stranici. 25 zemalja diljem svijeta je tražilo suradnju.

Sumnjamo da je Hrvatska među njima.

TAGOVIkorona virus maska za lice