Viralno

Čovjek-hrčak! U neobičnom plovilu pokušao nevjerojatan pothvat, no spriječila ga je obalna straža

naprava s kojom je Reza Baluchi pokušao pretrčati atlantik i hrčak
naprava s kojom je Reza Baluchi pokušao pretrčati atlantik i hrčak Foto: unsplash.com/twitterscreenshot/@FlaglerSheriff
Muškarac je uhićen dok je pokušavao prijeći Atlantik, u plovilu nalik na kotač koji možemo pronaći u hrčkovom kavezu. Riječ je o čovjeku, možete pogoditi odakle, s Floride, kojem je zabranjen ulazak u more nakon što je uhićen prilikom pokušaja prelaska Atlantskog oceana u neobičnom plovilu.

Reza Baluchi, kojemu vratolomije poput ove nisu strane, pronađen je oko 70 nautičkih milja od otoka Tybee u Georgiji. Baluchi je viđen u plovilu nalik kotaču za hrčke, a kada je upitan gdje ide, rekao je u London.

Ispostavilo se da je pokušavao doći do Ujedinjenog Kraljevstva, udaljenog oko 4000 milja. Što je u najmanju ruku ambiciozno. Prema portalu LADBible, američka ga je obalna straža pokupila dok se pripremala za uragan Franklin, koji je prošli mjesec prošao kroz regiju. Razumljivo zabrinuta za njegovu sigurnost, Obalna straža pokušala ga je izvući natrag na obalu i skratiti njegovu ludu avanturu.

Baluchi se suočava s optužbama za ometanje ukrcaja i kršenje naredbe kapetana luke za svoj posljednji pokušaj, jer nije prvi put da je pokušao sličan pothvat.

Još 2014. , nakon dvije godine treninga, pokušao se probiti iz Pompano Beacha na Floridi i pratiti Bermudski trokut. Putovao bi oko 3000 milja (4800 km) do Bermuda, Portorika i natrag u Miami.

Međutim, kao i u posljednjem pokušaju, Obalna straža, koja ga je upozorila da je ekspedicija preopasna, na kraju ga je pokupila otprilike 185 milja (298 km) sjeverno od mjesta s kojeg je krenuo.