Viralno

Kritičari nisu oduševljeni novim horror film, iako ruši rekorde

Five Nights at Freddy's film
Five Nights at Freddy's film Foto: Screenshot/Instagram/fnafmovie
Nakon dugogodišnjeg čekanja, filmska adaptacija videoigre Five Nights at Freddy’s, premijerno je prikazana 26. listopada.

Five Nights at Freddy’s film producirala je tvrtka Blumhouse, a već prvoga dana film je postigao zaradu od rekordnih 39,4 milijuna dolara.

Iako je film u isto vrijeme bio dostupan i na streaming platformama, to nije posebno utjecalo na box office zaradu. FNAF film je oborio rekord za premijeru horror filma u 2023. godini.

ObožavateljI franšize popunili su kinodvorane diljem svijeta kako bi vidjeli adaptaciju zastrašujuće video igre na velikom platnu, koja je u jednom vikendu, samo u Sjevernoj Americi zaradila 78 milijuna, prenosi collider.com.

Unatoč tome što je film akumulirao profit od 130,6 milijuna dolara u cijelom svijetu, kritičare nije oduševio. Na stranici Rotten Tomatoes kritičari su film ocijenili s nevjerojatno niskih 26 %, uglavnom opisujući film dosadnim i presporim.

Bez obzira n to što nije oduševio kritičare, obožavatelji franšize i generalna publika film su ocijenili s 88 % .

Dok neki spekuliraju da su loše kritike rezultat kompromisa koji je nastao zbog toga što film nije ograničen za mlađe od 17 godina, tj. „R rated“, velik dio obožavatelja smatra da će film zavoljeti oni koji su uživali i izvornom sadržaju, tj. u horror videoigrama Five Nights at Freddy’s.