Film i TV

GGRRRRWGRHHHH!

Banner300


Chewbacca će predvoditi staru gardu u novom nastavku Star Warsa

Piše , Objavljeno

Novi nastavak Star Warsa ne može proći bez starih i dobro poznatih faca, a jedna od njih je i dlakavi Wookie Chewbacca, kojega će ponovno odigrati Peter Mayhew.

chewbacca

Ime Petera Mayhewa većini ne znači ništa, no pravi će obožavatelji Star Warsa k’o iz topa izvaliti: “Chewie!!!” Taj 2,21 metra visoki žgoljo tijekom dugogodišnje karijere nije glumio u mnogo filmova (zapravo, osim Star Warsa, drugi se projekti mogu nabrojati na prste jedne ruke), ali će zato ostati zauvijek upamćen kao čovjek koji je nosio kostim dlakavog Wookija Chewbacce i time ušao u legendu pop kulture. Graaaaaallglglg!

Sada, kada se po nekim (ne)službenim informacijama već naveliko snima sedmi nastavak popularnih Ratova zvijezda, na površinu isplivavaju neki detalji priče, koja se i dalje drži u velikoj tajnosti. Tako se radnja novog filma odvija kojih 30 godina nakon Povratka Jedija, pratiti će tri sasvim nova lika i barem jednog velikog negativca, a svoje će uloge reprizirati i Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker) i Carrie Fisher (princeza Leia). Najnovije vijesti iz vrhuške Disneya pak govore kako se ekipi pridružio i Peter Mayhew, što znači da će Chewie i u ovom nastavku odigrati značajniju ulogu.

chewbacca

Chewbacca će tako postati jedan od nekolicine likova koji se provlače kroz sve tri trilogije, što nije uspjelo čak niti velikom Yodi ili Darthu Vaderu. Ništa čudno, jer Wookieji prosječno žive nekih 400 godina, a poznati su kao vrlo oprezni i sposobni ratnici. Mi se samo nadamo da je ova dlakava zvjerka prepoznatljivog glasanja ostala uz svog partnera Hana Sola, te da njih dvojica i dalje razvaljuju dalekom, dalekom galaksijom…

TAGOVIchewbacca chewie disney lucas ratovi zvijezda star wars wookie

Komentiraj