Zabava

Banner300


Civilization 5 najesen

Novi Civilization izuzetna je vijest sve povjesne stratege i gejmerske ovisnike o totalnoj kontroli i dominaciji. U novom nastavku Sid Meierovog popušili su doduše vjeroljupci

Piše , Objavljeno

Novi nastavak legendarne igre Civilization koji se očekuje s onu stranu online i offline izloga ravno 24. rujna, a u gusarskoj inačici vjerojatno i ranije, oduševio je fanove jedne od najboljih strategija u posljednjih dvadeset godina.

Pa što je novoga u špani gdje se savršeno isprepliću vještine diplomacije, vojne taktike, ekonomije i neumoljivog zurenja u ekran? Za početak, izbačena je religija. Iako je u prijašnjim nastavcima igrala ključnu ulogu u diplomaciji, developeri su zaključili da ju čini predvidljivom. Njezino mjesto zauzet će slobodni gradovi-države, fenomen dosada nepoznat u igri. Moći ćete s njima razvijati prijateljske odnose te imati vojnu i ekonomsku korist, ili ih pak osvojiti čime riskirate ratove.

Dalje, gradovi će se odsada moći sami braniti, bez gomilanja vojske, a zidine će omogućavati artiljerijsko djelovanje. Također, onemogućeno je nagruvavanje vojski na jedno polje. Umjesto ‘stacks of doom‘, igrači će morati održavati manje i skuplje vojske, no to ne znači da nas ne očekuju velike bitke s bitnim novitetom – jedinice koje djeluju iz pozadine. Poznata taktika u kojoj se išlo do bankrota u stvaranju vojnih postrojbi, što je uglavnom rezultiralo pobjedom, više ne pali.

Kompjutor je s Civ 5 postao pametniji. Firaxis je poradio na umjetnoj inteligenciji, humanizirao je dodatno, tako da ne možete očekivati toplu dobrodošlicu Bismarcka ukoliko slažete vojsku na njegovoj granici. Također, za pobjedu biti će dovoljno osvojiti glavne gradove ostalih država.

Da, mala geometrijska izmjena za kraj – legendarna kvadratna polja zamijenili su šesterokuti.

TAGOVIcivilization igre

Komentiraj