Zabava

Banner300


Command & Conquer: Red Alert 3

Red Alert oduvijek je slovio za vjerojatno najzabavniji RTS serijal u povijesti, a vi provjerite jesu li uspjeli održati staru vatru.

Piše , Objavljeno

red alert 3

red alert 3

Kada govorimo o žanru strategija u realnom vremenu jednostavno je nemoguće ne spomenuti Command & Conquer, serijal koji je od samih početaka bio jedan od najigrivijih naslova uopće, a iznimno je popularan i zbog inovacija koje je donosio svakim novim naslovom.
Nakon prošlogodišnjeg nastavka koji je zadovoljio apetite najvećeg broja gejmera bilo je za očekivati i da će ovogodišnji Red Alert po defoltu upasti među najbolje naslove godine. Ipak, prije samog izlaska, nakon što su traileri preplavili Internet, stvorila se mala sumnja zbog sveopćeg šarenila koje je cjelokupnom osjećaju dalo jedan cirkuski ton.
Svi oni koji su očekivali donekle ozbiljnu strategiju (koja je, ruku na srce, od samog početka neskriveno koketirala s trešerajem), počeli su sumnjičavo gledati na ovaj strateški novitet.

Rusi su zakuhali frku

Svi vi koji ste sumnjali u kvalitetu možete odahnuti jer Red Alert 3 podjednako je zabavan kao bilo koji drugi naslov iz serijala. Da, igra je pretjerano šarena i na momente djeluje kao RTS verzija Pokemona, ali ispod sveg tog šarenila skriva se odličan naslov koji nikako ne smijete propustiti.

red alert 3

red alert 3

što se noviteta tiče, oni su u ovom slučaju svedeni na minimum i u pravilu se odnose samo na nove jedinice (što nećemo pretjerano ni isticati jer to se podrazumijevalo) i Japance kao novu vojnu silu kojom upravljate. Sve ostalo je po starom i ako gledamo prošlogodišnji naslov, igre su grafički gotovo identične, bez nekog pretjeranog vizualnog napretka koji bi vas očarao i natjerao da glasno kažete:”U jebo te, ovo je opako“.
S druge strane, to je možda i ono što nas je najviše razveselilo jer programeri nisu ulazili u pretjerane filozofije i igru su ostavili na istim onim “Westwoodovskim” temeljima zbog kojih smo zavoljeli i prvi Red Alert uopće. Naime, mnoge su se strategije pojavile prije i poslije Command & Conquera, ali ako ćemo iskreno, malo je tko mogao parirati superiornom gameplayu koji je na kraju krajeva i ono što je najvažnije.

Malo gameplaya

red alert 3

red alert 3

Još jedna stvar zbog koje smo voljeli C&C svakako su i istinski retardirane cut scene koje se najvećim dijelom baziraju na zapletima najgorih B produkcija i polugolim ženama koje paradiraju u okratkim haljinicama. Po tom pitanju, novi je nastavak pun pogodak jer treša ne nedostaje, priča je zastrašujuće glupa i zabavna, gluma je katastrofalna, a žene su fantastične (Gemma, volimo te… iskreno). Dakle, upravo ono što smo tražili. Dekoltei sijevnu u gotovo svakoj sceni, a ako ste mislili da Peter Stormare nema pojma o glumi, samo ga pogledajte u ulozi sumanutog doktora. Gluma nikad nije dosegla niže grane.

Valja pohvaliti i razumne hardverske zahtjeve i odličnu co-op opciju koja je u posljednje vrijeme sve češća u bilo kojem žanru.
Ono što ćemo na kraju zaključiti jest, novi Red Alert je iznimno zabavna igra, ne nužno revolucionarna niti po bilo čemu specijalna, ali tako old skul igriva da je gotovo “must have” ako imate zrnce smisla za humor i neutaživu želju za strategijama. U suprotnom, medvjedi ispaljeni iz topa mogli bi vas razljutiti.

Idesh! preporuka:Džast duit!

TAGOVIcommand conquer igre Red Alert 3 rts

Komentiraj