Film i TV

Rock još nije mrtav!

Banner300


Faith No More se vraćaju korijenima i izdaju prvi album nakon 18 godina stanke

Piše , Objavljeno

Nakon 18 godina studijske stanke i nekoliko razilaženja/ponovnih okupljanja, kultni američki alt-rockeri Faith No More vraćaju se novim albumom i velikom turnejom.faith no moreMainstream ih nikada nije pušio, tvrdi metalci ih nisu smatrali dostojnima, roditelji su se zgražali nad njihovim utjecajem na mlađariju koja je odrastala krajem prošlog stoljeća, a oni su ipak uspjeli prodati preko 10 milijuna albuma i postati jedna od ustanova američkog alternativnog rocka. Faith No More su proživjeli prilično plodnih i uspješnih 12 godina karijere, da bi se 1998. godine, nedugo nakon izdavanja albuma Album of the Year, napokon i razišli, uglavnom zato što je vokal i zaštitno lice benda, Mike Patton, odlučio raditi na nekim vlastitim projektima. Kako njihov solistički umjetnički razvoj nije išao baš onako kako su članovi benda to zamislili, 2009. godine se ponovno okupljaju te kreću na veliku turneju i svirke po raznim festivalima, što s manjim prekidima traje sve do danas.

No, to su sve stare vijesti koje svaki malo bolji poznavatelj rock glazbe već ionako zna. Ono što je novost jest i službena najava izdavanja sasvim novog albuma, nakon kojega će uslijediti i velika američka turneja. Tu je vijest potvrdio basist Billy Gould, koji je u intervjuu za Rolling Stone izjavio kako je snimanje već u tijeku te da bi album svjetlo dana trebao ugledati negdje u travnju iduće godine.

Za sada još uvijek nemaju ime za njega, ali zna se da će prvi singl biti stvar Motherfucker, koju Faith No More već par mjeseci izvodi po svojim festivalskim gažama, a u prodavaonicama će se naći već 28. studenog ove godine i to u limitiranih 5 000 primjeraka. Gould je otkrio da se idejom novog albuma momci zabavljaju već gotovo godinu i pol dana, ali da su tek nedavno ozbiljno prionuli poslu te za sada sav novi materijal zvuči “prilično cool“. Iako će zvuk biti prilagođen dobu u kojem živimo, Gould obećava da će bend i dalje zadržati svoj prepoznatljivi stil i da će svaki slušatelj bez imalo sumnje moći reći: “Da, ovo je definitivno Faith No More!” Živi bili pa vidjeli (tojest, čuli), a do onda, evo kako zvuči Motherfucker u live izvedbi.

Faith No More – Motherfucker (live):

TAGOVIfaith no more glazba metal mike patton rock

Komentiraj