Film i TV

+ kila sladoleda i žlica, molim

Banner300


10 “feel good” filmova na Netflixu jer to je upravo ono što nam treba

Piše , Objavljeno

Dosta nam je sranja i loših vijesti čim upalimo internet. Želimo da nas netko zagrli i kaže “sve će biti u redu”, i pritom nam donese topli čaj i bijeli kinder bueno, i ušuška nas u dekicu. Pritom želimo gledati jedan od onih filmova za koje nikada ne bi priznali da ih volimo, ali ih volimo jer su topli i utješni i ostavljaju osjećaj Cocolino zagrljaja.

Ako se i ti osjećaš slično, donosimo ti 10 feel good filmova koje možeš gledati na Netflixu.

The Bucket List

Morgan Freeman i Jack Nicholson zajedno u filmu već su dovoljno dobar razlog da se osjećamo dobro. Dodaj tu još road trip i ispunjavanje bucket liste dvoje muškaraca u starijoj životnoj dobi koji točno znaju koliko im je života preostalo, i jasno ti je da zabava ne može izostati.

Silver Linings Playbook

Možda i najkvalitetniji film na listi, “Silver Linings Playbook” uspio je nekako zadovoljiti i kritičare i generalnu publiku što nije lak zadatak. Film pripovijeda priču bivšeg učitelja Pat Solitana (Bradley Cooper) koji pokušava ponovno uspostaviti svoj život nakon što je doživio psihološki slom kada je  uhvatio suprugu kako ga vara. Tužna priča koja na kraju ipak dobiva svoj silver lining što ga čini savršenim feel good filmom.

Seven Pounds

Ben Thomas je na misiji poboljšati život sedam stranaca kojima treba druga prilika za život. Ne sjećam se na koji sam film osim na “Život je lijep” plakala koliko na “7 Pounds”. Da, ovaj film je iznimno tužan, ali i prekrasan i na kraju ćeš se ipak osjećati dobro.  U glavnim ulogama Will Smith i prekrasna Rosario Dawson ganut će i one najhladnijeg srca.

(500) Days of Summer

Netko je negdje napisao, i s tim se u potpunosti slažemo, 500 Days of Summer je u principu Fight Club romantičnih komedija. Možda zato što i nije komedija. Jedan od rijetkih filmova koji nam je draži svakim sljedećim gledanjem.

The Pursuit of Happyness

Gotovo svaki prizor u ovoj biografskoj drami iz 2006. ima potencijala izazvati vam suze na lice, uglavnom sretne. Film se temelji na istinitoj priči o siromašnom, ali borbenom prodavaču Chris Gardneru (Will Smith) koji očajnički želi pronaći svoju svrhu i napraviti nužnu promjenu u karijeri. Ako se pitate kako je Chrisova veza sa njegovim sinom Christopherom Jr.-a toliko jaka, to je zato što malog dječaka glumi nitko drugi nego Smithov vlastiti sin, Jaden Smith.

Groundhog Day

Bill Murray donosi jednu od svojih najboljih izvedbi u ovom klasiku iz 1993. godine. On je Phil, cinični meteorolog koji mrzi određeni aspekt svog posla: prenošenje godišnje ceremonije Groundhog-a u Pennsylvaniji. čudnih natprirodnih sila Phill se jedno jutro probudi i shvaća da živi isti dan kao jučer i iz jutra do jutra se ponavlja Groundhog dan. Danas, kada nam je više manje svaki dan isti u izolaciji, možemo se bolje nego ikada poistovjetiti s ovim filmom. Utjehu možemo potražiti u tome što jednom i Groundhog dan završi.

Always Be My Maybe

Nova romantična komedija na Netflixu priča priču o dvoje prijatelja iz djetinjstva koje je život rastavio, ali se opet sastaju 15 godina kasnije. Iako su stare iskre još uvijek tu, par živi u različitim svjetovima što naravno stvara niz dovoljno smiješnih situacija.

The Terminal

Mjesecima biti zaglavljen na aerodromu baš i ne zvuči kao nešto što bi bilo zanimljivo za gledati. No kad stvari prepustiš Stevenu Spielbergu i Tomu Hanksu i najbezveznije teme mogu biti zanimljive.

The Intouchables

The Intouchables započinje sa rečenicom koja nam odmah obećaje jednu težinu – “na temelju istinitih događaja”. I, uistinu, u Parizu živi superbogati kvadriplegičar i bivši kriminalac koji postaje njegov njegovatelj. Iako ih razdvaja klasa, kultura, a i etnička pripadnost, dvojica muškaraca brzo postaju prijatelji.

The Invention of Lying

Zamisli živjeti u svijetu u kojem nitko osim tebe nema sposobnost laganja? Upravo u takvom svijetu nalazi se Ricky Gervais u ulozi pisca koji otkrije sposobnost laganja i iskoristi tu priliku za osobnu korist. Gervais, osim u glavnoj ulozi i korežira ovu fantaziju koja nastoji razumjeti čovječanstvo i našu sklonost izokretanju istine.

TAGOVIfeel good filmovi Netflix