Film i TV

bros 4 life

Banner300


5 najdražih bromancea iz filmova i serija

Piše , Objavljeno

U slučaju da niste znali, bromance je blisko, neseksualno prijateljstvo između dva muškarca. U osnovi, to je ekvivalent “bff’s”, samo zvuči manje ženskasto. Donekle. Bromance dolazi i sa svojim setom pravila od kojih je na prvom mjestu “Bros before hoes”. Bromance je sve. I ako imaš svog broa, daj mu do znanja koliko ti je bitan. A mi ti donosimo naših pet najdražih bromancea iz filmova i serija. Bilo ih je puno i bilo ih je svuda, ali prijateljstva ovih likova su ona koja će nas i danas najviše raznježiti.

1. Starsky i Hutch, Starsky i Hutch

Najstariji TV bromance je onaj Starskya i Hutcha iz istoimene policijske serije koja se prikazivala krajem 70-ih. I dok će se serije sjećati nešto starije generacije, onim mlađima će prvo na pamet pasti Ben Stiller i Owen Wilson iz filmske adaptacije iz 2004. godine. Priča je to o dva policajca i najboljim prijateljima koji se, jureći svojim crvenim Grand Torinom, bore protiv kriminala.

Iako se u vrijeme serije impliciralo kako između Hutcha i Starskya postoji nešto više od prijateljstva, aludirajući na to da su likovi u romantičnom odnosu, Aaron Spelling i ostali producenti, odnos američkih policajaca su opisali kao ‘prvi muški heteroseksualni ljubavni odnos na TV-u’. 

 2. Chandler i Joey, Friends

Najpoznatiji TV bromance 90-ih. Chandler i Joey. Iako je uvijek tu negdje oko njih bio i Ross, on je više bio kao treći kotač nego pravi bro, bez obzira što su najbolji frendovi iz djetinjstva bili upravo Ross i Chandler. A i Chandler i Ross nikada ne bi mogli biti pravi ‘bros’ jer su još u srednjoj školi obojica prekršili sveti bro-code: spetljali se s curom koja se sviđala onom drugome (Chandler je prvi poljubio Rachel!).

Joey i Chandler su iz cimera postali najbolji prijatelji provodeći vrijeme na kauču i gledajući Baywatch. Joey je Chandleru davao savjete o ženama, igrali su stolni nogomet i brinuli o svojoj patki. Kada se Chandler preselio kod Monice, njihov oproštaj od zajedničkog života i na neki način i samog bromancea (žene sve unište!) parao nam je srce.

3. Michael i Dwight, The Office

Jedan je možda regionalni menadžer, a drugi samo asistent regionalnom menadžeru i njihovo prijateljstvo je možda često vođeno obostranim sebičnim pobuda, ali ipak nam je jedno od najdražih muških heteroseksualnih ljubavnih priča na TV-u. Na početku je njihov odnos poprilično jednosmjeran te se Dwight konstantno ulizuje Michaelu i pokušava biti najbolji bro, dok Michael pati za Jimovom pažnjom. No, kroz sezone njihov odnos sazrijeva i pretvara se u pravu mušku, platonsku romansu.

 4. Martin Riggs i Roger Murtaugh, Smrtonosno oružje

Započelo je kao nadmetanje policijskog veterana pred mirovinom i njegovog novog, potpuno ludog i mladog partnera koji nikako nisu mogli naći zajednički jezik. Murtaugh je samo htio miran odlazak u mirovinu, a dobio je sve osim toga. No, nije dugo trebalo da se odnos dva na početku nespojiva partnera pretvori u jedan od najdražih nam filmskih bromancea ikad. Razvoj njihovog prijateljstva gledali smo kroz četiri nastavka prepunih spuštanja i podbadanja kakva mogu imati samo najbolji prijatelji, uspona i padova. Ali uvijek bi završili štiteći leđa jedno drugome, baš kao što to najbolji prijatelji rade.

Roger Murtaugh:Have you ever met anybody you didn’t kill? Martin Riggs: Well, I haven’t killed you yet.

5. Maverick i Goose, Top Gun

Svi znaju da je najvažniji dio svakog dobrog bromancea imati wingmana na kojeg uvijek možeš računati. I dok je Maverick s Icemanom imao neki polu homo-nadmetački odnos, pravo prijateljstvo bilo je ono između njega i Goosa koji mu je uvijek držao leđa. Od odbojke preko pjevanja karaoka u neuspješnom pokušaju osvajanja plavuše za šankom, sve do žrtvovanja vlastitog života za prijatelja, Goose će ostati zapamćen kao najodaniji bro svih vremena.

TAGOVIbromance prijateljstvo serije