Film i TV

bingety - binge time!

Banner300


7 serija koje volimo dobivaju nove sezone i izgledaju dobro – toplo nam oko srca i kupujemo zalihe kokica

Piše , Objavljeno

U moru novih serija koje izlaze (gotovo) svakodnevno, teško je izabrati koju gledati. A često nam je i teško početi gledati novu dok još uvijek razmišljamo o nekim starim radnjama i likovima. Zato se uvijek veselimo novim sezonama najdražih serija, a uskoro nas očekuju nastavci sedam dragih serija koje nismo očekivali da se vraćaju.

1.Better Call Saul – 5. sezona

Nakon završetka Breaking Bada bilo nam je teško i znali smo da će trebati proći neko vrijeme prije nego opet budemo voljeli tako jako. Bila je to posebna serija. Bila je to posebna veza.

A onda su najavili BB prequel koji prati događaje oko odvjetnika Saula prije nego je upoznao Waltera. Na prvu smo mislili kako se samo radi o pokušaju da se ugrabi još koji $$$ na ime neprežaljenog Breaking Bada (što sigurno nije netočno), te da će serija biti sranje. No, već nakon prve epizode bili smo navučeni ko dijete na čokoladu, ko Bujanec na bijelo (ŠALIMO se, g. Bujanec, nemojte nas tužiti, nemamo novaca).

Peta sezona izlazi na Netflixu 23. veljače.

2. Fargo – 4. sezona

Već više od dvije godine živimo u svijetu bez najbolje kriminalističke serije ikada, Farga. Nešto je manje uzbudljiv taj svijet. Zato nas je iznimno razveselila vijest da se Fargo vraća u travnju ove godine sa svojom 4. sezonom. Taman dovoljno daleko da još jednom odgledamo sve tri sezone i krenemo u novu potpuno pripremljeni.

3. Penny Dreadful – spinoff

Penny Dreadful inspirirana je Tim Burtonom i njegovoj ljubavi prema usamljenim čudovištima i bljedunjavim ljudima. I bilo je lijepo. Toliko lijepo da su se probudile moje ljubavne traume kada je treća sezona završila onako naprasno ostavljajući me s toliko pitanja. A kreator serije, John Logan, samo je hladno rekao: “O da, to je kraj.”

Na svu sreću, krajem ove godine dobit ću spinoff sa Penny Dreadful: City Of Angels koji će mi možda pomoći da krenem dalje. No, u spinofu ćemo gledati radnju koja je postavljena 1938. godine u Los Angelesu, a ne u viktorijanski London, te se bavi rasnim pitanjima toga doba.

4. American Crime Story – 3. sezona

.U prvoj sezoni American Crime Storya napeto smo pratili suđenje O.J. Simpsonu, dok smo u drugoj saznali što se događalo nakon ubojstva poznatog talijanskog dizajnera Giannija Versacea. I jedna i druga sezona su vrhunski materijal za bindžanje. U trećoj sezoni ćemo gledati skandal oko Bill Clintona i njegovog impeachmenta koji se dogodio nakon afere s Monicom Lewinski. Najbolje od svega je što seriju ko producira ni manje ni više nego Monica Lewinski. Tko se zadnji smije, ipak se najslađe smije.

Serija je dostupna na Netflixu, a treća sezona dolazi 27. rujna ove godine.

5. GLOW – 4. sezona

Teško je danas napraviti neku žanrovski drugačiju seriju, ali seriji GLOW upravo je to uspjelo. Serija koja,  ako se već mora svrstati u postojeće žanrove, bi bila kombinacija komedije i drame, i koja govori o fiktivnim profesionalnim hrvačicama, unijela je pravo osvježenje na Netflix, a možemo je očekivati krajem ove godine. Trailer za četvrtu sezonu još nije vani, ali možete se prisjetiti što se zadnje događalo u traileru za treću.

6. Good Girls – 3. sezona

Trailer za treću sezonu Good Girls UPRAVO je izašao (u trenutku pisanja ima manje od 100 pregleda i objavljen je minutu prije nego li sam ga krenula tražiti i znam da je tužno, ali ovo mi je highlight dana)!

U seriji imate Christinu Hendricks iz Mad Mana, koja valjda ništa ne može odglumiti loše, i komične snage poput Mae Whitman i Rette iz Parks and Recreation. Jedna od rijetkih serija u kojoj je druga sezona bolja od prve, tako da se iskreno veselim vidjeti što nam sprema treća. Izlazi na Netflixu 16. veljače.

7. Kidding – 2. sezona

Ovu seriju najvjerojatnije niste gledali jer nije dobila puno medijske pozornosti što je čudno obzirom da je u glavnoj ulozi Jim Carrey kojemu je ovo vjerojatno najbolji performans u zadnjih nekoliko godina i koji ponovno surađuje sa Michel Gondryjem, redateljem filma Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, u kojem je Carrey imao jednu od svojih najboljih ozbiljnih uloga.

Riječ je o voditelju dječje TV emisije koji se suočava s dubokom tragedijom i počinje gubiti doticaj sa stvarnošću. Još jedna Carreyeva uloga kojom dokazuje da iako se proslavio kao komičar, gotovo jednako je dobar, ako ne i bolji, kao dramski glumac.

TAGOVIamerican crime story better call saul Fargo glow good girls nove sezone penny dreadful serije