Film i TV

dobar, dobar

Banner300


Akcijski hit The Old Guard s Charlize Theron ruši rekorde na Netflixu

Piše , Objavljeno

Nema ovog ljeta rekorda s kino-blagajni, ljetna sezona se preselila u domove. Gotovo svaki streaming servis ima neki film koji želi progurati pod kategoriju “ljetnog blockbustera”, ali jedini kojem je to uspjelo je Netflix sa svojim akcijskim hitom The Old Guard.

Charlize Theron vodi vojsku stoljećima starih ratnika, čini dobro po svijetu, a onda im smjeste. Pogledali smo ga neki dan, podsjetio nas je na nešto prizemnije stripovske filmove i na početak 2000-ih, a ne možemo lagati – to nam se svidjelo. Glupasto i zabavno, baš kao što smo i mi.

Film je postao jedan od najgledanijih filmova na Netflixu ikad. Predviđa se da će film u prvom mjesecu prikazivanja biti pogledan u 72 milijuna kućanstava. To nije isto kao jedna kino ulaznica, ne znaš koliko ljudi gleda film, ali je i dalje big deal ova brojka.

Velika stvar za ovaj film je što ga je režirala crnkinja, a time je redateljica Gina Prince-Bythewood postala i prva crnkinja koja je režirala igranu adaptaciju stripa.

Kako je film završio, već znamo da ćemo dobiti nastavak,

Nešto ranije je Netflix u javnost pustio brojke najgledanijih filmova u povijesti. Na prvom mjestu je Extraction s 99 milijuna kućanstava, na drugom mjesto je Bird Box sa Sandrom Bullock, na trećem mjestu je Spenser Confidential, na četvrtom mjestu je 6 Underground Michaela Baya. Old Guard je bolji od svih tih filmova i sigurni smo da će uskoro postati najgledaniji film velikoga N.

TAGOVIcharlize theron Netflix the old guard