Film i TV

zabava za živce

Banner300


Besplatni horor filmovi na YouTubeu

Piše , Objavljeno

Za Noć vještica, izabrali smo nekoliko filmova koji će vam uliti strah u kosti – sve dostupno besplatno na YouTubeu. Pripremite piće i grickalice, a za potpuni ugođaj ugasite svjetla…

Halloween

U ovo doba godine, teško je ne prisjetiti se klasik horora: Halloween Johna Carpentera. Iako je film stariji od 30 godina, i dalje je veoma uznemirujuć.

Žrtva budućih naraštaja, opljačkan od strane potomstva zbog kojeg smo gledali osrednje plagijate poput Friday the 13th. Prigradski adolescentni prizor, subjektivna kamera koja se priklanja očima ubojice postali su elementi pretvoreni u klišej (otkuda i Scream). Ali niti jedan epigon nije uspio doseći Carpanterovu suhu strogost režije, istovremeno golu i sustavnu.

A Tale of Two Sisters

Nakon dugog izbivanja, dvije tinejdžerice, Su-mi i njena mlađa sestra Su-yeon se vraćaju u obiteljski dom kod njihovog oca, gdje će živjeti s maćehom. Tri žene će ubrzo potonuti u spiralu mržnje i nasilja. Zaokret se zbiva prilikom večere, kad obje sestre primijete duha djevojčice koji će ih potom progoniti.

Uznemirujuć aspekt filma je nesigurnost na samom kraju: postoji li ili ne, duh u kući? U svakom slučaju, ovaj južno-korejski film vas neće ostaviti ravnodušnima. Film je svrstan među horore, u tradiciji filmova poput Ring (Hideo Nakata, 1998.) i Dark Water (Nakata, 2002.), ali je ujedno i psihološka drama.

Killer Klowns From Outer Space

Za niskobudžetni film star 24 godine, Killer Klowns postiže monstruozni učinak u večernjim satima. Izvanzemaljci, koji izgledaju poput izobličenih klauna, slijeću na Zemlji kako bi nas sve ubili na groteskan i smiješan način.

Između letećeg tanjura/cirkuskog šatora, čahura od šećerne vune i laserskog oružja koje nalikuje na dječje igračke, svi sastojci su iskorišteni kako bi klaunovi postali još strašniji (i smiješniji) nešto što to već jesu. Unatoč komičnim elementima, klaunovi iz svemira su itekako jezivi. Ako se dosad niste bojali klaunova, sad sigurno hoćete.

Horror Express

Tijekom istraživanja u Mandžuriji, engleski antropolog je otkrio fosilizirani kostur za koji vjeruje da se radi o nestaloj karici između majmuna i čovjeka. Prilikom prijevoza primjerka u Europu, vlakom kroz Rusiju, stvorenje uspijeva pobjeći i ubiti putnike.

Bez da se nalazi na top listi horor filmova svih vremena, Horror Express uspijeva bez previše napora stvoriti napetu atmosferu. Zahvaljujući tjeskobnom dekoru i intepretaciji glumaca, lako je slijediti zaplet koji čak sadrži nekoliko originalnosti što se tiče podrijetla i prirode fosilizirane kreature.

Horrors of the Black Museum

Mlada žena zaprima paket na pošti, međutim ne zna niti pošiljatelja niti sadržaj paketa te sa svojom cimericom, zamišlja romantičnog tajnog obožavatelja. Paket sadrži dalekozor ali nije popraćen ikakvom porukom. Kada mlada žena stavi dalekozor na oči, dva velika šiljka iskoče te joj probodu očne jabučice ubijajući ju na licu mjesta. Ovaj makijavelistički zločin nije prvi…

Zanimljiva je činjenica da ovaj britanski film je bio pravi skandal u svoje vrijeme, do te mjere da je obilježen oznakom “SO” (Sadist Only). Također je interesantno da je ubojstvo dalekozorom stvaran događaj. Tridesetih godina prošlog stoljeća, mladić je iskoristio dalekozor kako bi ubio svoju djevojku; isti dalekozor je i dan danas izložen u Muzeju užasa Scotland Yarda.

Već drhtite od straha?

TAGOVIhalloween halloween 2012 horor horror

Komentiraj