Film i TV

Heisenberg

Banner300


Breaking Bad na putu da postane filmska ekranizacija – grebemo se kao džankiji u iščekivanju

Piše , Objavljeno

Jedna od najjačih serija u povijesti, Breaking Bad, uskoro bi nas mogla dočekati u obliku filma od dva sata. Iako nažalost nema previše podataka nagrecali smo nešto što bi bilo dovoljno da se opet navučemo na Breaking Bad kao narkoman na plavi kristalni meth.

Podsjetimo, Breaking Bad je legendarna serija koja se počela emitirati 2008. godine i trajala je sve do 2013. godine kroz čak 5 sezona. Osvojila je 16 Emmyja, 2 Zlatna globusa i brojne druge nagrade. Glavne ulogu je tumačio Brian Cranston kojeg znamo kao opaljenog Hala iz serije ‘Malcom u sredini’ koja se emitirala na domaćim televizijama zadnjih 10 godina za redom. Međutim transformacija Hala u Heisenberga je zauvijek zapisana kao jedna od najjačih uloga u povijesti televizije. Kada obični obiteljski čovjek koji radi kao profesor kemije sazna da ima rak i u očaju od manjka novaca postane glavni kemičar za kristalni meth uvuče se u mrežu laži, droge, ubojstava, kriminala i ostalih ne baš tako finih aktivnosti, život mu se okrene za 5 tisuća stupnjeva. Svi ga znamo sa šeširićem, naočalama i brkovima kao ozbiljnog namrgođenog tipa. Osim Cranstona imamo i njegovog šegrta Jesseja kojeg glumi Aaron Paul. Dopera koji se uhoda u svijet kemije i skupa s Heisenbergom počne slagati najfiniji meth u povijesti. Ukratko, tko nije pogledao neka uživa u 5 sezona savršenstva.Taman dok ne izađe film.

naslovna

A što se samog filma tiče, nemamo puno informacija, barem ne još, ali sama informacija da će biti dvosatni film je dovoljna da se opet pokrene hype oko cijele te priče. Naime Vince Gilligan, autor serije je službeno potvrdio da će filma biti, no još se ne zna o čemu je točno riječ. Da li je to priča prije ili poslije serije, hoće li biti ista glumačka postava ili samo neki od njih ili će radnja biti potpuno drugačija s gledišta nekih lijevih uloga – još ne znamo nažalost.

Šuška se da bi se serija mogla zvati ‘Greenbriar’ i da prati otetog čovjeka na putu do slobode. Radnja bi se mogla odvijati u Meksiku. Iako ne znamo hoće li se film pojaviti u kinima ili samo na popularnim platformama poput AMC, Amazon Prime, Netflix, HBO i sl. preko kojih gledamo serije ili filmove. Znamo da je produkcija zakazana za ovaj mjesec i traje do veljače 2019. godine.

Također, Brian Cranston je ostao tajnovit na upite hoće li se pojaviti u seriji, rekao je da ima veliki projekt na kojem radi i da će biti svega i svačega. Nadamo se da misli na Breaking Bad projekt i da ćemo ga opet vidjeti u ulozi Walter Whitea. No ipak, najveća nagađanja su da će glavna uloga pripasti Jesse Pinkmanu, odnosno Aaron Paulu koji će bježati nakon turbulentnog finala Breaking Bada. Ostaje nam još malo da se strpimo, a znamo da ćemo uskoro saznati malo više detalja, jer Hollywoodske informacije cure kao slapovi kada je u pitanju nešto napeto i zanimljivo.

fotka 02

Vince Gilligan se već pokazao izvrsnim u spin-off seriji ‘Better Call Saul’ koja pokazuje radnju prije nego se u priču ubacuju likovi iz serije Breaking Bad. Serija je započela 2015. godine i sada je na svojoj četvrtoj sezoni, odnosno na potvrđenoj petoj. Taman vremena da utažite žeđ dok ne izađe film.

Koja su vaša predviđanja za film? Tko pogodi više od dvije točne informacije dobije pivo.

TAGOVIBreaking Bad film

Komentiraj