Film i TV

facts

Banner300


Čudnovata znanost: Što više Tom Cruise trči u filmu, film bolje prolazi

Piše , Objavljeno

Tom Cruise je odavno postao meme u internet svijetu, a čak je u svoj Twitter bio dodao redak u kojem piše “trčim u filmovima od 1981. godine” – onda znaš da je ovaj fun fact o starom Tomi Scijentologu istinit.

Ekipa iz Rotten Tomatoesa je odlučila riješiti istraživanje te su povezali količinu Cruiseovog trčanja s kvalitetom filmova, ali i zaradom na box officeu. E ovo je znanost koja nas zanima u životu, ništa Tesline zavojnice i Newtonovi zakoni.

U izvještaju o istraživanju, Trule Rajčice su skupili svo moguće Cruiseovo trčanje na ekranima – i to u sekundama, a udaljenosti su računali pod pretpostavkom da otrči milju za šest minuta. Nećemo gnjaviti sebe ni vas (a pogotovo sebe) s pretvaranjem imperijalnih mjernih jedinica u metričke, ali zaključak je kako su Cruiseovi filmovi s više od 1000 pretrčanih stopa bolji filmovi, s višim Tomatometerom od filmova u kojima trči manje od toga.

Najlošiji filmovi na listi? Magnolia, Lions for Lambs, Tropic Thunder, Valkyrie.

U ovim filmovima Tom Cruise uopće ne trči. Koliko puta se sjetiš ijednog od ovih filmova? Mi samo Tropic Thundera i to kad nekom objašnjavamo da nikad ne treba biti ful retard, a to nema veze s Cruiseom.

Evo redom filmovi u kojima najviše trči.

Mission: Impossible III – 3,212 stopa
Mission: Impossible – Ghost Protocol – 3,066 stopa
War of the Worlds – 1,752 stope
Minority Report – 1,562 stope
The Firm – 1,241 stopa
Edge of Tomorrow – 1,065 stopa
Jack Reacher: Never Go Back – 1,051 stopa
The Mummy – 1,022 stope
Mission Impossible – Rogue Nation – 1,007 stopa
Vanilla Sky – 832 stope

Treba li dodati kako su prva tri filma s ove liste ujedno i najveći Cruiseovi box office uspjesi, upravo tim redoslijedom?

Kada bi holywoodski dužnosnici bili pametni, složili bi nekakav blockbuster s Tom Cruiseom koji bi bio sportska drama o maratoncu.

Ako želiš gledati gospodina Cruisea kako trči, evo ispod kompilacija.

TAGOVIrotten tomatoes Tom Cruise

Komentiraj