Film i TV

Banner300


Dead to me – još jedna serija koja nije trebala drugu sezonu, ali smo je svejedno pogledali

Piše , Objavljeno

Prvu sezonu Netflixove crnohumorne serije “Dead to Me” s odličnom Christinom Applegate i Lindom Cardellini koja nam je poznata iz “Bloodlinea”, prošle smo godine pogledali u dahu.

Kratki uvod za one koji nisu gledali ili one poput mene koji su u moru odgledanih serija  zaboravili da su je pogledali kada je stigla druga sezona pa im treba mali podsjetnik.

U glavnim ulogama su dvije srednjovječne žene, prijateljice Jen i Judy čije se upoznavanje, pa i prijateljstvo dogodilo sasvim slučajno, makar se tako na početku činilo. Jen i Juddy su se upoznale u grupi za podršku gdje se Jen našla radi gubitka muža koji je poginuo u prometnoj nesreći, a Judy radi 5 spontanih pobačaja. Vrlo brzo postaju najbolje prijateljice, a mi otkrivamo (SLIJEDE SPOJLERI) neočekivan plot twist – Judy je ta koja je pregazila Jeninog muža!

Ovo je tek prvi veliki šok u radnji serije, a novi slijedi vrlo brzo i njime i završava prva sezona – Jen ubije Judynog zaručnika. Quid pro quo, mislite? Istina, seriji ništa ne bi nedostajalo da je završila upravo ovdje. Ali zahvaljujući njenoj velikoj popularnosti, nedavno su nas s Netflixa počastili još jednom sezonom.

Druga sezona Death to Me također ima 10 epizoda, a svaka traje 30 minuta tako da se lako pogleda u maksimalno 2 dana. No, želite li je uopće gledati?

Smrt Judyinog zaručnika ponovno je zbližila dve prijateljice, a on se sada nalazi u zamrzivaču u Jenninoj kući. Radnja čitave serije vrti se oko krivnje koju Jen osjeća prema Judy jer joj laže oko toga da je ubojstvo bilo u samoobrani dok ga je Jen u stvari ubila drvenom patkicom u naletu agresije. Jen se čitavu seriju nalazi u situacijama koje joj još više nabijaju osjećaj krivnje, kao recimo bizarna situacija gdje se zaljubi u brata blizanca čovjeka kojeg je ubila. Iako je serija imala sapuničasti ton i u prvoj sezoni, bila je gledljiva i dovoljno intrigantna, nešto poput Big Little Lies.

Druga sezona na žalost postaje potpuna sapunjara u kojoj pratimo dvije depresivno -neurotične srednjovječne žene s čitavom paletom psihičkih problema. Taman kada smo pomislili kako su našle svoj sretan završetak, jedna od njih (nećemo reći koja) sama strada u prometnoj nesreći, no ne znamo je li preživjela. Iskreno, ne znamo što je gore. Da ostane na ovome završetku ili da se snima još jedna sezona.

 

TAGOVIDead to Me Netflix