Film i TV

Banner300


Defiance – revolucionarna kombinacija tv serije i online igre

Piše , Objavljeno

Nakon što su nas raznim megasharkovima, crocosaurusima, supergatorima i sličnim kombinacijama natjerali da na spomen SyFy kanala reagiramo s podsmijehom, odlučili su se ponovno vratiti produciranju kvalitetnih stvari, a s novom serijom Defiance možda i napraviti revoluciju u televiziji i online igranju.

defiance
Iz suradnje nekih od umova koji su stajali iza serija Farscape, Caprica i Battlestar Galactica s proizvođačima online igara Trion Worlds Inc., a sve pod budnim okom SyFya nastao je ambiciozan projekt objedinjavanja MMO igre i tv serije u jedan svijet čiji će se neki događaji međusobno isprepletati te utjecati jedan na drugi.

Svijet u kojem su smješteni i serija i igra se nalazi na Zemlji, samo što to više nije Zemlja. Barem ne onakva kakvu je mi znamo. Naime, u budućnosti ne toliko dalekoj od danas, na Zemlju je došla skupina izvanzemaljaca zvana Votani sastavljena od nekoliko različitih vrsta tražeći utočište nakon što je njihov sunčev sustav uništen. Ljudska birokracija takva kakva je, bez pečata ništa, odužila je taj proces na nekoliko godina zbog čega su Votani odlučili napasti. Petnaest godina je trajao rat nakon kojega je Zemlja ostala opustošena te uvelike preobražena uslijed pada svemirskih brodova punih izvanzemaljskih biljaka, životinja te kemikalija.

Događaji iz serije se odvijaju u gradu Defiance, sagrađenom iznad nekadašnjeg St. Louisa u kojem zajedno žive pripadnici izvanzemaljaca i ljudi, a njime upravljaju razni klanovi. U taj grad dolazi glavni protagonist serije, bivši vojnik Jeb Nolan koji preuzima funkciju šerifa kako bi održao mir te istodobno pazio na svoju posvojenu izvanzemaljsku kćer Irisu.

MMO igra koja će istovremeno pratiti seriju je smještena u isti svijet, no ona se odvija u San Franciscu te će imati svoju vlastitu radnju i priču. To je klasična pucačina iz trećeg lica sa brojnim zadacima koje igrač može ispunjavati ili se pak može pridružiti nekom klanu sa ciljem uništenja drugih klanova. Što drugo.

defiance

Defiance – lijevo serija, desno igra

Što se tiče vizualnog dojma, sudeći po raznim fotografijama te video isječcima, mi smo oduševljeni. Ambijent, izgled grada i nove Zemlje, različiti izvanzemaljci i ljudi koji žive zajedno u jednoj zajednici obećavaju nam vrli novi svijet kojega ćemo obožavati ukoliko nas autori ne iznevjere loše sastavljenom radnjom i likovima (kao što su nas u Revolutionu, Falling Skies i Terra Novi). Iako znamo da neće biti ista, osjeća se štih Fireflya (suza u oku) u elementima space-westerna što može biti samo bonus.

Po pitanju kombiniranja online igre i tv serije, nismo sigurni da će to ispasti toliko revolucionarno i uzajamno interaktivno kao što bi se to moglo zaključiti. Sudjelovanje u igri će nam vjerojatno pomoći da bolje upoznamo taj novi svijet, saznamo stvari koje inače ne bismo mogli gledajući samo seriju, što nije uopće loše. Sve više od toga bi nas iznenadilo (čemu se nadamo) i stoga s velikim iščekivanjem odbrojavamo dane do 15. travnja kada je najavljeno emitiranje prve epizode serije.

TAGOVIAxe svemir Defiance serija sf

Komentiraj