Film i TV

još malo grabljenja para

Banner300


Disney nastavlja brati novce na remakeovima – Dama i Skitnica opet jedu špagete

Piše , Objavljeno

Uskoro će biti lansirana Disneyeva streaming usluga Disney+. U Hrvatskoj neće odmah biti dostupna, a vidjet ćemo hoćemo li se moći pretplatiti “okolo naokolo” *wink wink*.

Jedan od filmova koji stiže na streaming servis je i Lady and The Tramp u kojem glavne uloge glume tj. glavne glasove daju Justin Theroux i Tessa Thompson.

Original je izašao davne 1955. godine. Prošlo je previše vremena, čudno nam je kako Disney ranije nije odlučio napraviti ovakav potez. Ne mislimo na streaming servis već na rekreaciju jedne od klasičnih ljubavnih priča s klasičnom scenom koja je uzrokovala jako puno imitacija. Da, da, da… Govorimo o sceni sa špagetima.

Možda u filmu baš i ne budu odradili tu scenu identično jer film teži realističnoj vizualnoj estetici (ali životinje i dalje pričaju!), naučili smo da to zna biti slučaj s Disneyevim pretvaranjem animiranih klasika u live-action hitove. Barem ako je suditi prema Lion Kingu koji nam je bio solidan kao film, ali je nedostajalo zaigranosti i nerealnih izraza lica likova kakve samo animirani film može pružiti. Jer u animiranom filmu ništa nije nemoguće.

Lady and the Tramp stižu na Disney+ 12. studenog. Čak i ako Disney+ ne dođe kod nas, možete ovaj film u to vrijeme očekivati – a znate već gdje.

TAGOVIdisney