Film i TV

vrti

Banner300


Dođi u formu uz najbolje serije za sobni bicikl ili traku za trčanje (ovo nismo imali dosad nikad)

Piše , Objavljeno

Ono što napraviš u teretani ili doma na prostirci za yogu je samo mali dio tvog putovanja prema zdravijem tijelu, a pri tom i estetski ugodnijem. Ako si u vježbaš sat vremena dnevno, a ostatak dana ležiš i gledaš serije dok se trpaš kokicama iz mikrovalne – ne činiš svom tijelu uslugu. Trebaš se što više kretati, čak i one male stvari se spajaju u jednu veliku posljedicu – biranje stepenica umjesto liftova (a u ovom svijetu COVID-a 19 je i sigurnije), hodanje po pokretnim stepenicama, stajanje u prijevoznim sredstvima (nemoj u Uberu kroz šiber, samo je čudno)…

Zašto ne biste samo podebljali kretanje kroz dan? Još jedan kardio session u kojem niste opterećeni brojkama nego se samo krećete, a kako ne biste mislili o znoju, boli u listovima ili dupetu – možda je vrijeme da se posvetiš nekoj seriji koju ćeš gledati samo dok vježbaš. Bilo to na stacionarnom biciklu ili traci za trčanje (okej je i ako je hodanje, svako kretanje je bolje od nikakvog).

Ako ideš u teretanu, mobitel će ti super poslužiti i aplikacije kao HBOGo i Netflix koje dopuštaju download sadržaja za gledanje offline (osim ako si neki od onih bogataša koji zauvijek imaju flat na Internetu). Bežične slušalice i da vidiš napretka. Televizori u gymu su za ljude bez kriterija jer ne čuješ ništa osim okoline kako stenje (iako smo se nagledali NatGeo dokumentaraca o tajlandskim carinama).

Izabrali smo svega 5 naslova, ali opet – važnija je ideja vježbanja u ovakvom okruženju od samih naslova.

Trebaš nešto lagano i lako probavljivo, visoki koncepti nisu baš za gledanje u znojnom okruženju.

Last Chance U

Reality, ali za muškarce. Znamo da ne trebamo dijeliti publiku, pogotovo u 2020. godini, ali muškarci će teško gledati America’s Next Top Model ili Kardashianke. (Doduše, gledamo Great British Baking Show, to isto preporučamo, ali možda ne za gym jer nakon sessiona ćeš vjerojatno završiti u obližnjem “Torte i to”). Last Chance U je dokumentarna serija koja prati igrače američkog nogometa na malenim koledžima diljem Amerike koji imaju problema u životu. Tema je sportska, ali je serija iznimno ljudska – bude ti stalo do likova, ali ne na “Lost” način jer ipak su ovo stvarni ljudi.

Ako ti je draži “naš” nogomet – baci oko na Sunderland Till I Die.

One Punch Man

Dvadesetak minuta po epizodi o superjunaku koji je toliko moćan da prolazi kroz egzistencijalnu krizu jer mu je dosadno boriti se protiv ekipe koju riješi jednim potezom i želi neke ozbiljnije neprijatelje. Kako je došao do svojih moći? Vježbanjem. Kao što ćeš i ti. Čudan smisao za humor je nešto što moraš provjeriti. Na Netflixu je samo jedna sezona od 10 epizoda, ali to ti je 10 sessiona od pola sata. Riješiš još sa strane ostale sezone i mir.

Kad završiš, možeš preći na Fullmetal Alchemist Brotherhood koji ima pet sezona. Nismo za gledanje animea na engleskom jeziku (hipsteri), ali lakše ćeš pratiti kad ti pogled odluta.

Flash

Možda i najbolja serija koju je iznjedrio CW-ov DC svemir. Superjunačka serija s masu sadržaja, epizoda, idealna za mozak na pašu. Kasnije kroz sezone likovi postanu nešto kompleksniji, ali je serija lagana i upravo zbog toga idealna i za nove fanove koji nisu previše upoznati sa stripom i za hardcore fanove koji su detaljno upoznati s Barryjem Allenom. Možeš izabrati bilo što iz CW-evog DC svemira za laganu zabavu, ali Flash nam je još uvijek top.

Jeopardy!

jeopardy

Brate (ili sestro) – napucaš se fizički dok vježbaš, ali još pumpaš i mozak činjenicama s Izazova. Ima li što bolje? Možda nije napeto kao nekoć na TV-u, ali da te podsjetimo – ni na TV-u nije bilo live. Šest sezona je na Netflixu.

Travelers

Znamo da smo rekli ništa od visokih koncepata, ali možda te ova serija uvuče toliko da zaboraviš na bol (u dupetu. od previše pedaliranja. i neprikladnog donjeg rublja). I da dodamo – što manje znaš, to bolje. Definicija underrated serije, završena nakon tri sezone, nije nikad doživjela slavu. Zašto? Pa vjerojatno zato što je u isto vrijeme bilo još 17 serija o putovanju kroz vrijeme. Prve dvije sezone su bile odlične, treću nismo pogledali (jer znaš kako je sa životom i milijun serija), ali sad bismo mogli dok pokušavamo natući kilometre.

BONUS

Bilo koja serija koju ste odgledali stoput. Bili to Suitsi, Prijatelji, How I Met Your Mother (please nemoj), Prison Break, štogod. Ima nešto u tom kada gledaš nešto poznato, tješi te i daje ti osjećaj pripadanja.