Film i TV

netflix može šta oče

Banner300


Evo što Netflix kaže da Hrvati gledaju – top 10 najgledanijih sadržaja kod nas

Piše , Objavljeno

Još uvijek nismo sigurni trpa li Netflix svoje nove projekte (pre)visoko na ove liste da potakne ljude da ih gledaju ili ih toliko gura ljudima pod nos na druge načine da ih ljudi stvarno gledaju.

Ali tu smo gdje jesmo…

Netflixovih Top 10 najgledanijih naslova u Hrvatskoj stoje ovako:

The Old Guard

Još malo superjunaka, još malo stripovskih adaptacija – ovaj put sa Charlize Theron na čelu. Ne sjećamo se da nam je ostvarila geek snove još od Aeon Flux koja nas i nije previše osvojila.

Ovo još nismo stigli pogledati, ali samo što nismo.

Stoljećima stari ratnici koji uspijevaju zacijeliti i zahvaljujući višestoljetnom iskustvu pomažu ljudima? Zvuči dobro, nemamo što prigovoriti. Akcijske sekvence izgledaju odlično, šansu ćemo svakako dati, a čini se da isto razmišlja i značajan dio naših sunarodnjaka. Ipak je ovo na prvom mjestu gledanosti.

Aquaman

aquaman

Aquaman je friško sletio na Netflix pa nas ne čudi njegova pozicija broj 2. O Aquamanu sve znaš. Jason Momoa je učinio ovaj film zabavnim djelcem iako je CGI trash na momente, a DC je pronašao ton filma koji prolazi. Novijih superjunačkih filmova ni nema previše na Netflixu, osim ako izuzmemo Spider-Man Homecoming – što i nije previše novo.

 

Warrior Nun

Još malo strip adaptacija. Već smo pisali o Warrior Nun koja nas podsjeća na Buffy, samo s časnim sestrama. Sounds fun. Tek smo na drugoj epizodi, ne možemo ništa još obećati, ali ako je vjerovati ovoj top 10 listi i visokom trećem mjestu za “Ratnicu časnu” – možda ste već i pogledali puno više od nas. Rotten Tomatoes joj daju 74 posto, što je nama sasvim dovoljno za seriju koja ima opaki potencijal da bude trashčina.

Unsolved Mysteries

Producent Stranger Thingsa se ukrcao na vlak zvan Unsolved mysteries, seriju koja je prošla nekoliko TV postaja u posljednjih 30 godina, ali je prestala s emitiranjem 2010. godine sve dok ju Netflix nije oživio. Dokumentarna televizijska serija o misterijima. Kužimo. Jel’ u nekoj epizodi ima možda štogod o neobjašnjivoj povijesti hrvatskih parlamentarnih izbora?

365 Days

Kažu 50 Shades of Grey, samo slavenskije i agresivnije. Malo Stockholm sindrom, puno seks. Ne možemo reći da nas zanima, ali ovaj film je bio jedan od najgledanijih na Netflixu kod nas u posljednjih nekoliko tjedana, možda i mjeseci. Youtube recenzent kaže da je to najgori film koji je ikad gledao.

Zabavnije je gledati ovu 15-minutnu recenziju nego film.

RuPaul’s Drag Race All Stars

Zbog ovog nam je lista sumnjiva. RuPaul ima jedan od boljih reality showova sa najživopisnijim likovima koji su kročili na TV ekrane, ali nekako sumnjamo da je ovaj show među najgledanijima u Hrvatskoj. Koliko god mi u redakciji navijali da smo liberalno društvo, mislimo da i dalje nismo na razini da RuPaul i ekipa budu u top 10 gledanosti.

Dalje na listi imamo The F**k It List na sedmom mjestu, novu sezonu odličnog Darka na osmom mjestu (ah taj Darko), Down to Earth with Zac Efron na devetom mjestu (cure su nam gledale, mi nismo) [da, imamo cure], a na desetom mjestu se nalazi romantična komedija Desperados koju ćemo zaobići svaki put. Hrpa frendica putuje u Mexico da obriše email koji je jedna od frendica poslala svom dečku. Hard pass, ali očito samo nama.

TAGOVINetflix netflix top 10