Film i TV

gori vatra

Banner300


GLEDA SE! Michael B. Jordan se igra vatrom u ekranizaciji klasičnog distopijskog SF romana

Piše , Objavljeno

HBO je izbacio novi trailer za adaptaciju romana Fahrenheit 451 koji je napisao Ray Bradbury davne 1953. godine o distopijskoj budućnosti u kojoj ne smiju postojati knjige.

Nakon brutalno odrađenog posla u ulozi Erica Killmongera u Black Pantheru, Michael B. Jordan se vraća u još jednom zagarantiranom hitu – iako je ovaj put ipak u pitanju film za kablovsku i streaming pa su ulozi manji, ali HBO je u pitanju, svejedno sve izgleda fantastično. Za razliku od onog distopijskog filma koji radi James Franco.

Michael B. Jordan glumi vatrogasca koji spaljuje knjige. Doduše – teško je “fireman” prevesti u vatrogasac jer u distopijskoj budućnosti firemen pale knjige, a ne spašavaju svijet od vatre. Knjige su u toj stvarnosti zabranjene, a ponašanje građana je regulirano kemikalijama. Naravno, u jednom trenutku Jordanov lik počne sumnjati u svoj posao. Šef mu je Michael Shannon, već vidimo kakvu ulogu će on imati u ovom svijetu.

Pogledaj trailer:

.

Dokle će Michael Shannon glumiti negativce? Malo nas ubija u pojam njegovo typecastanje, ali s druge strane – lik je najbolji negativac na velikim i malim ekranima u posljednjih dvadeset godina.

Premijeru će film doživjeti 19. svibnja, jedva čekamo da baš tada upecamo onaj besplatni probni mjesec za HBO Go. Dotad si puštamo Zdravka Čolića i Gori Vatraaaaaaaaa.

TAGOVIfahrenheit 451 film hbo michael b. jordan michael shannon streaming

Komentiraj