Film i TV

trip - trip - hura

Banner300


‘Have A Good Trip’ Netflixov dokumentarac u kojem Ben Stiller, Sting i drugi dijele psihodelična iskustva

Piše , Objavljeno

Za sve vas gljivomane i ljubitelje putovanja, kao i za one znatiželjne, na Netflix je stigao dokumentarac Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics.

Ako ste ikada željeli vidjeti Stinga kako se prisjeća svojih najluđih tripova kada je komunicirao s travom ili kako je A$AP Rockyjev penis štrcao dugu – sada je prilika. Novi dokumentarac na Netflixu okuplja brojna poznata imena koja dijele svoja dobra i loša iskustva na psihodelicima. Ovo je čitav popis.

Screenshot (620)

Osim poznatih likova koji dijele svoje natripane priče, dokumentarac obrađuje psihodelične droge poput LSD-a i gljiva iz nekoliko različitih perspektiva, uključujući njihove navodne koristi za liječenje depresije i drugih mentalnih bolesti, kao i njihov utjecaj na povijest pop kulture.

0000

Fotografija: Strah i prijezir u Las Vegasu

Redatelj je Donick Cary, s dugom karijerom u komediji, koji je radio na The Late Showu s Davidom Lettermanom, sit comima Parks and Recreation, New Girl i Silicon Valley, kao i na Simpsonsima. Stoga i ne čudi što je oko sebe za ovaj projekt okupio poznata lica iz svijeta komedije.

Prvi pripovjedač je Sting, čija su sjećanja na trippy dane zabavna, no on je iz svojih iskustava izvukao i neke filozofske i duhovne vrijednosti za razliku od drugih pripovjedača. Čak i kad sam imao loš trip, a imao sam ih puno, uvijek sam shvaćao da je to ono što trebam“, kaže on. Tipičniji su komičari poput Sare Silverman i Nicka Krolla, koji se jednostavno prisjećaju svih gluposti koje su radili natripani.

Dokumentarac je pun video animacija kojom se prikazuju opisana iskustva pod utjecajem psihodelika što je također dosta zabavno. Osim iskustava, tu su i komentari doktora koji govore o potencijalu halucinogenih droga pri liječenju mentalnih bolesti i o tome kako je ovo istraživanje naglo prekinuto 60-ih godina s kriminalizacijom psihodelika.

Izuzev par izjava doktora i dvoje pripadnika hipi generacije, većina intervjua  je s ljudima koji su probavali psihodelike bez nekog višeg cilja, čisto radi zabave. Iz tog razloga, ovaj dokumentarac nikako nije mjesto gdje ćete doći po neka ozbiljnija saznanja i informacije o ovim drogama, njihovoj povijesti i utjecaju, ali je sasvim solidan za nasmijati se i dobiti općeniti uvid u svijet psihodelika.

TAGOVINetflix psihodelici