Film i TV

svi imaju mišljenje

Banner300


Hugh Jackman je pogledao Tenet i podijelio je svoje mišljenje (s kojim se nimalo ne slažemo)

Piše , Objavljeno

Sezona je kiselih krastavaca. Novih filmova ima sve manje. Barem onih u kinima. Oni na streaming servisima uglavnom nisu vrijedni gledanja, ali nemaš ništa pametnije pa padne pokoji “pa ajde” kad se spusti mrak i nemaš više što drugo.

Film koji je trebao vratiti ljude u kina je bio novi Nolanov film. O Tenetu smo puno govorili dosad, zarađuje pristojne novce, ali pristojne u kontekstu pandemije, otplatio je produkcijski budžet. Mi smo isto dali svoj skromni doprinos zaradi filma. Hugh Jackman je također.

Imao je potrebu podijeliti svoje mišljenje s javnosti.

Ne nailazimo često na ovakve “promocije” filmova gdje glumci koji nemaju veze s filmom dijele dojmove, ali veće stvari su u pitanju. Jackman je već surađivao s Nolanom na Prestigeu, a moguće je da svojim utjecajem na društvenim mrežama želi potaknuti ljude da se ohrabre vratiti nazad u kino – što utječe i na njegov posao.

Njemu je film “mind blowing”, mi se uopće ne slažemo. Napola ispečena ideja s impresivnim koreografiranjem šamaranja po hodnicima i vožnji po autocesti, nekoliko zadovoljavajućih trenutaka s finim pay-offom, ali u cjelini nam je ovo jedan od najslabijih filmova za koji smo, priznajemo, možda imali prevelika očekivanja.

Tako da sorry, Hjuže, mi se ne slažemo. Možda treba pogledati film u kinima zbog ambijenta i pojačanog doživljaja, ali publika je izrazila nezadovoljstvo završnim zvučnim miksom filma gdje je ponekad teško čuti što glumci govore – možda se ovaj problem riješi do kućnog izdanja filma.

Nismo htjeli pisati kritiku cijelog filma jer mislimo da ne zaslužuje, ali s Jackmanom se ne slažemo i to je sasma dovoljno s naše strane.