Film i TV

neke ptice nikad ne polete

Banner300


“Milijunaš” se vraća na TV ekrane pa prisjetimo se najvećih bisera ove emisije

Piše , Objavljeno

“Tko želi biti milijunaš” jedan je od najpopularnijih kvizeva, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj gdje se prikazivao od 2002. do 2010. godine na HRT-u.

Sve ljubitelje ovog kviza obradovat će vijest da se Milijunaš skupa s njegovim domaćinom Tarikom, koji sada vodi ‘Potjeru’, na jesen vraća na male ekrane.

I dok smo s uzbuđenjem i nervozom pratili svakog kandidata koji bi prešao prag od 64.000 kuna, ipak smo se češće smijali biserima koje su kandidati, što radi neznanja, što radi nervoze, pokazivali u prvih nekoliko pitanja.

Ovo su najbolji koje smo prikupili, kako u hrvatskom, tako i u Milijunašima diljem svijeta.

Svi se sjećamo natjecatelja koji je na pitanje ime kojih Kostelića zajedno daju ime poznate bajke odgovorio “majka i kći”. Iako mu je Tarik na sve načine pokušavao pomoći, čini se kako ga je samo još više zbunio, te je ovaj kandidat kući otišao s 0 kuna.

Screenshot_25

Gledam li ja to milijunaša?”, pitao je Tarik ovog kandidata koji mu je odgovorio “Teško“, nakon čega se oboje nasmijaše. Izgleda da je potencijalni milijunaš ipak bio u pravu obzirom da je sa stolice ustao već nakon prvog pitanja.

Screenshot_26

U turskoj verziji Milijunaša ovo je vjerojatno najslavnija natjecateljica koja je na pitanje koje se obično pita “iz vica” – “gdje se nalazi Kineski zid”, jedva odgovorila točno, uz pomoć čak dva džokera. Natjecateljica je od ponuđenih odgovora “Kina”, “Indija”, “Južna Koreja” i “Japan” prvo iskoristila džoker “pitaj publiku”, na što je točno odgovorilo samo 51 posto publike, što je natjecateljicu još više zbunilo pa je odlučila iskoristiti i drugi džoker “zovi”, nakon čega je tek odgovorila točno.

Screenshot_27

Na pitanje ‘Koji od ponuđenih komada nakita ne simbolizira vezu između dvoje ljudi?’, britanska se natjecateljica između ponuđenih odgovora “zaručnički prsten, prsten za godišnjicu, vjenčani prsten i burger kolut”, samouvjereno odlučila na “prsten za godišnjicu”. Kada je shvatila što je napravila, izjavila je: “Ovo je najsramotniji trenutak u mome životu”.

Screenshot_28

I dok nam je većine kandidata koji su neslavno “pali” na prvom pitanju iskreno žao, postoje osobe koje su toliko arogantne i samouvjerene da kada se osramote na nekom banalnom pitanju ne možemo a da ne pomislimo “E, tako ti treba, seronjo!”. Najbolji primjer je ovaj mladi doktor koji je prije nego su uopće krenula pitanja imao čitav monolog o tome kako se ljudi dive osobama na Milijunašu jer su pametni i kako je lijepo biti pametan te da je zato on završio medicinu.

No, izgleda da je ovaj kandidat ipak bio “prepametan” na svoju štetu pa je na prvom pitanju koje je uvijek poprilično banalno i gdje je odgovor i više nego očit, išao u neke dublje analize i naravno- pao ko’ kruška. Pritom je bio iritantno samouvjeren pa nam ga je nekako teško žaliti. Lekcija dana – bez obzira koliko pametan (misliš da) jesi – ostani skroman. Uvijek.

.

TAGOVIfailovi Milijunaš tarik filipović Tko želi biti milijunaš

Komentiraj