Film i TV

zakračunaj vrata

Banner300


Mokri banditi iz ‘Sam u kući’ se vratili – bar na kratko

Piše , Objavljeno

Gdje su danas Joe Pesci i Daniel Stern tj. Harry i Marv? Razdragala nas je reciklirana fotka od prošle godine koja je izašla na popularnim “LAD” sajtovima OPET i morali smo se podsjetiti na ove divne likove.

Home alone

Joe Pesci je jedan od najsvestranijih glumaca ikad (Goodfellas, Moj rođak Vinnie i Sam u kući – heeeeej) nepravedno zapamćen samo po angažmanu u klasičnom blagdanskom filmu. Osvojio je i Oscara za ulogu u Goodfellasima, a govor zahvale je bio poprilično kratak i samozatajan – baš takvim životom Pesci živi i danas.

Njegov partner u zločinu Marv – pravog imena Daniel Stern je i dalje aktivan, i na glumačkom polju (serija Manhattan je posljednji projekt na kojem je sudjelovao), a bome i na društvenim mrežama gdje redovito uploada fotke i različite video forme. Njegov sin Henry je postao najmlađi kalifornijski senator, a tata je itekako ponosan.

This week my son Henry was sworn in as a California State Senator. Somebody asked me if I cried at the ceremony. For the most part, my wife and I were beaming with pride and amazement. The only time I actually got teary was when when the Children’s Choir sang America The Beautiful and What A wonderful World on the Senate floor at the opening of the swearing -in ceremony. Their innocence is what we are all fighting to protect. I have done all I can for my own children and they are children no more. They are forces of nature. And knowing that my child is now going to be doing everything he can to protect those children in that choir, and their pure belief in the goodness of our country and the world, well… that made me choke up.

A photo posted by Daniel Stern (@realdanielstern) on

Uz fotku Pescija i Sterna pod stare dane koja je bila hit prošle godine kada je objavljena (a bome je i ove) je stajao sljedeći opis:

“Holy Moley, samo je 4 dana do Božića. Pa rekoh zašto ne bih izvukao nekoliko fotki iz osobne kolekcije da ih podijelim s vama. Harry i Marv su uvijek bili klasični komični duo. John Hughes je tako napisao i Chris Columbus je tako režirao. Od početka smo Joe i ja bili oduševljeni tom idejom. Već smo odradili jedan film zajedno nazvan “I’m Dancing As Fast As I Can” pa smo već bili prijatelji. Kad smo se našli na prvoj probi već smo razgovarali kakav ćemo komični duo biti. Mislim da smo obojica počeli s našim omiljenim animiranim likovima: Wile E Coyote, Zekoslav Mrkva i ostali klasični crtići. Naši fizički tipovi su različiti kao Laurel i Hardy pa smo odlučili napraviti vlastite verzije tih likova. Primijetit ćete da je čak Joe izmislio svoj vlastiti jezik iz crtića koji čujete kad je stvarno frustriran. Evolucija ovih likova i kemije među njima je došla iz ljubavi koju osjećamo prema klasičnim komičnim parovima i briljatnosti mog divnog prijatelja i partnera u zločinu – Joe Pescija.”

Sva sreća (ili u slučaju Severine – nažalost) internet nikad ne zaboravlja pa smo se tako još jednom podsjetili na ovaj emotivni post od prošle godine koji daje uvid u stvarno važan dio filmske povijesti. Jer realno – tko ne pogleda Sam u kući barem jednom godišnje?

TAGOVIfilm komedija mokri banditi sam u kući

Komentiraj