Film i TV

vratio se

Banner300


Napokon znamo zašto 4 godine nismo vidjeli Josepha Gordona-Levitta, a sad se vraća s 3 filma

Piše , Objavljeno

Od malih nogu nam je na radaru – sjećaš ga se kao klinca u Trećem kamenčiću od sunca, a onda je počeo dobivati sve veće i veće uloge. Glumio je u nekim nam od najdražih filmova – Rian Johnsonov Brick, zatim 500 Days of Summer (koji ti u različitim razdobljima života ima drukčije značenje), a tu je i Inception te zadnji Nolanov Batman.

Zadnji film u kojem smo ga gledali je Snowden. Neki ljudi su pomislili da mu je ta uloga malo poremetila karijeru i da se možda zamjerio nekim hollywoodskim, ali i političkim moćnicima.

Objašnjenje njegove stanke od snimanja filmova je zapravo dosta jednostavno.

“Trebalo mi je malo vremena dalje od filmova kada sam dobio djecu, a za prvi glumački posao sam htio jedinstveni kreativni izazov.”

Čini se da ga je pronašao u čak tri filma.

Film 7500 je Amazonov triler o kopilotu kojem teroristi upadnu u kabinu i otmu avion.

7500 je već dostupan na Amazon Primeu, a na Rotten Tomatoesu je ocijenjen s pristojnih 70%. Znaš gdje ga već možeš naći za pogledati.

View this post on Instagram

7500 – New film out today on @amazonprimevideo. First movie I've come out in since 2016! Took some time off when I had kids, and for my first acting job back, I really wanted to find a unique creative challenge. The director, Patrick Vollrath's shooting style is different than anything I’d done before, highly geared towards the actors being able to fully immerse themselves in the story. We wouldn't stick to script, wouldn't stick to marks, would just leave the camera rolling and stay in character for these long stretches of time. It was extremely challenging, but deeply rewarding. Gonna be honest, this is not a popcorn movie to put on and chill out. It’s an emotional exploration of a controversial and often oversimplified narrative involving prejudice, extremism, and how the dehumanization of “others” can perpetuate a tragic circle of violence. If you're in the mood for something artier, something intense, I think you'll appreciate this one. I'm really proud of it.

A post shared by Joseph Gordon-Levitt (@hitrecordjoe) on

Project Power je Netflixov akcijski-superjunački film o pilulama koje ti daju supermoći, ali nikad ne znaš koju. O filmu smo već pisali, a Gordon-Levitt tamo ekran dijeli s Jamiejem Foxom.

Gordon-Levitt će glumiti i u The Trial of the Chicago 7 – sudskoj drami Aarona Sorkina u kojoj glumi sa Sachom Baronom Cohenom, Eddiejem Redmayneom, Yahyjom Abdul-Mateenom II, Markom Rylanceom, Williamom Hurtom i Michaelom Keatonom. Okej – ovo je možda najjača glumačka postava u zadnjih deset godina. Film prati prosvjednike protiv Vijetnamskog rata koji su osuđeni za urotu. Ovaj film je također otkupio Netflix zbog pandemije koja spriječava uobičajeno prikazivanje u kinima. Taj film ćemo gledati 16. listopada ove godine.