Film i TV

parice idu

Banner300


Usprkos pandemiji, Nolanov Tenet zaradio 53 milijuna dolara na međunarodnom box officeu

Piše , Objavljeno

Tenet je napokon stigao u kina i uspio je zaraditi 53 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja usprkos globalnoj zdravstvenoj krizi.

Film Christophera Nolana je akcijski špijunski SF triler (tko zna s koliko još dodatnih elemenata drugih žanrova) s Johnom Davidom Washingtonom u glavnoj ulozi te Robertom Pattinsonom i Liamom Neesonom u sporednim. Iz trailera nismo uopće skužili što se događa, možda i bolje.

Film je najviše zaradio u Ujedinjenom Kraljevstvu i to 7.1 milijun dolara. Prikazan je na 41 tržištu, uključujući i naše. Uskoro je i premijera filma u SAD-u, Rusiji i Kini.

Vidjeli smo recenzije s naslovima “Nolan out-Nolaned himself” i to nam je dosta.

Nismo ga još gledali, ali danas ćemo. Premetali smo “za”, premetali smo “protiv” i ipak smo odlučili da je vrijeme – u nadi da neće biti gužva i da će većina ljudi odlučiti ostati doma. Već smo nastavili sa životom i idemo u kafiće, teretane, a čini nam se da su kino-dvorane poduzele sve moguće da imamo siguran okoliš za uživanje u filmskoj umjetnosti.

Ovo je film koji će pokazati filmskoj industriji kako publika diše, a ako je suditi prema rezultatima – publika je željna događanja i velikih ekrana. Mi ne bismo imali ništa protiv ni da smo Tenet pogledali na Netflixu ili (okolo naokolo) na Disney+ ili HBO Maxu, ali ga možete gledati zasad samo u kinu. Bojimo se riskirati da nam ne podmetnu ostali mediji neki spoiler kroz idućih par tjedana pa ćemo to riješiti danas, ujedno i doprinijeti globalnom box officeu.

U Saudijskoj Arabiji je film ostvario najbolji premijerni vikend za neki hollywoodski film – 1.47 milijuna dolara.