Film i TV

tooooo

Banner300


Nova doza Harry Potter svijeta – trailer za nastavak Fantastičnih zvijeri je vani!

Piše , Objavljeno

Stoljećima nismo dobili dobre bajke. U ranim tinejdžerskim godinama – J.R.R. Tolkien nam je bio prekompliciran s lingvističke strane, čak i u vrhunskom prijevodu, a do C.S. Lewisa baš i nismo mogli doći kad smo htjeli. I onda se niotkuda pojavio fenomen zvan Harry Potter koji je potresao sve klince diljem svijeta, a čak i one koji ne vole čitati je navukao na listanje Kamena Mudraca i onda svih ostalih nastavaka.

Dobili smo i filmove, što je Pottermaniji dalo novu dimenziju – ali je čitavoj priči došao kraj. Sve dok nismo čuli da mozak J.K. Rowling ispucava Fantastične zvijeri o Newtu Scamanderu, čovjeku koji je zaslužan za jedan od najvažnijih udžbenika u Hogwartsu – čije je ime “Fantastične zvijeri i gdje ih naći”.

fantastic 1

Neki zlobni bezjaci su ishejtali, smatrali da J.K. samo želi dodatno zaraditi (vjerujemo da ne mora raditi više nijedan jedini dan u životu), ali mi smo bili zadovoljni.

Kad je stigla ekranizacija s Eddie Redmayneom, pogledali smo ju i sviđao nam se taj svijet koji je prethodio Harry Potterovim dogodovštinama. A sada stiže nastavak… Na kraju prvog dijela, mračni čarobnjak Gellert Grindelwald je uhvaćen. Magični kongres SAD-a ga je uhvatio iiii naravno da im je pobjegao. Njegov plan je očekivan – čistokrvni čarobnjaci će vladati nad svim nečarobnjačkim bićima.

Nije baš za razbacivati se ovakvim imenima – ali Grindelwald nas malo podsjeća na Hitlera. A obojica imaju specifične brkove. I radnja je u neko slično vrijeme.

Baci oko na trailer.

.

Grindelwalda glumi Johnny Depp koji bi se možda i mogao ovom ulogom iskoprcati sa silazne putanje vlastite karijere, dok Dumbledorea glumi Jude Law koji izgleda kao da je ispao s naslovnice GQ-a. Nas najviše veseli što ćemo vidjeti i Zoe Kravitz u filmu. I sva ona čarobna bića, jel.

Premijera filma je 18. studenog.

TAGOVIfantastične zvijeri film Harry Potter hogwarts j.k.rowling magija

Komentiraj