Film i TV

ma može

Banner300


Novi “Harry Potter” film vani, a niste ni znali da postoji – pogledaj ga džabe

Piše , Objavljeno

Zbog čega je Tom Riddle postao Voldemort? Što se u to vrijeme događalo u Hogwartsu?

U knjigama velike J.K. Rowling postoje neki tragovi, ali puno toga je neizrečeno. Određena grupa fanova se odlučila organizirati – i to ni manje ni više nego u producentsku kuću (bolje rečeno – kućicu) Tryangle Films, a lansirali su i Kickstarter kampanju kako bi skupili taj keš za Harry Potter fan film.

Fanovi koji stvaraju vlastite priče vezane za određeni književni univerzum ponekad znaju pretjerati. Kao npr. ona baba što je radila Twilight fan fiction pa je od njega nastao 50 Shades of Grey. Ili ekipa koja piše o sekskapadama Rona i Hermione. No zna se naći i pokoji dobar fan-fiction, samo je teško profiltrirati gomilu smeća u potrazi za dobrim uratkom.

Fifty Shades of Grey - ahaaaa, on se zove Grey... ono... sivo... i tak to...

Fifty Shades of Grey – ahaaaa, on se zove Grey… ono… sivo… i tak to… A sve je počelo s Edvardom Kulenom i njegovom kulenovom sekom Bellom

Ovaj film je na dobrom putu da postane klasik fan-fictiona – i to u filmskom obliku koji je znatno kompliciraniji nego .txt fileovi koji vise u paučinama world wide weba.

Tvorci filma su svejedno prošli kroz velike muke – Warner Bros. im je zaprijetio da će ubiti svaki pokušaj stvaranja filma s njihovim likovima, ali nekako su se izdogovarali i Tryangle Films su nastavili sa snimanjem. Jedini uvjet je bio da se film u nikojem obliku ne smije prodavati. I evo ga – film je stigao.

Ovog ljeta smo vidjeli trailer za film Voldemort: Origins of the Heir – mislili smo da će to biti to, ali je viralni uspjeh pogurao sve ostvarenju, kvaliteta je vrhunska i jedva čekamo da završimo ovu smjenu pa da se možemo zavaliti na leteći tepih s grahom sveokusnjakom i pogledati ovo od početka do kraja.

Film je na Youtubeu, potpuno besplatan (hvala Warner Bros.-u, ali nadamo se da su se autori bar nekako uspjeli “pokriti” i zaraditi), nije u pitanju kratki film već jedno nezavisno čudo od 52 minute.

Reakcije su i više nego pozitivne.

Glavni lik? A nije Harry jer se Harry još nije rodio. Potpuno novi lik je u pitanju – Grisha McLaggen, čiji je predak bio veliki Godric Gryffindor. Ako voliš išta što ima veze s Harry Potterom, ako redovito posjećuješ Pottermore, onda je ovaj video svakako za tebe. Realno, tko će dočekati nastavak Fanastičnih zvijeri?

Harry Potterov svemir se širi, a mi uopće ne pokušavamo sakriti oduševljenje. Uz multimilijunske produkcije imamo i fanove koji stvarno rade dobar posao. Nadamo se ovakvim potezima u budućnosti, a i da Warner Bros ne smara previše s tužbama i prijetnjama.

POGLEDAJ FILM:

,

TAGOVIfan fiction film Harry Potter

Komentiraj