Film i TV

Kad dobro postane loše

Banner300


Odlične serije koje su premašile svoju dobrodošlicu

Piše , Objavljeno

Koliko god htjeli da naša najdraža serija što duže traje, pohlepne televizijske kuće koje žele musti kravu dok god je moguće, puno (previše) odličnih serija uništi sa sezonom ili dvije previše. Ako nosi lovu, neka traje dok traje. Isto tako, koliko je dobrih serija samo zaustavljeno jer nisu bile dovoljno profitabilne za network. RIP Freaks and Geeks. Ipak, i televizija je, na kraju krajeva, samo biznis.

Neke od serija koje smo obožavali gledati. Sve dok nismo.

1. Uvod u Santa Barbaru, poznatiji kao Uvod u anatomiju

greys-anatomy-memes-long-live-grey-s-5b1ed102fa6bcc0036c4d53b

Da smo na početku znali da je Uvod u anatomiju zapravo nova Santa Barbara, ne bi se ni trudili. Da Anatomija na medicini ovoliko traje, ne bi imali doktora. Da Ellen Pompeo nije odlučila otići iz serije i posvetiti se obitelji, nove sezone gledala bi i vaša djeca.

Nakon 12 godina, u svibnju ove godine napokon su odlučili da je jutro davno donijelo kraj. Serija je trebala završiti nakon pete sezone, odlaskom Katherine Heigl i TR Knighta, jednih od glavnih likova, čiji se odlazak itekako osjetio i nikad više popunio. A o radnji i plot twistovima da ni ne pričamo.

2. Koliko dana je bilo previše dana za Jacka Bauera na 24?

13246fb98a70190debf5ecaf2ac1e18e

Ima li išta gore u tv svijetu nego kad glavni glumac odluči napustiti seriju, ali televizijska kuća odluči tu istu seriju nastaviti? Ne samo da je serija trajala nekoliko sezona previše i dok smo gledali Sutherlanda, ali kojem je genijalcu palo na pamet nastaviti je bez njega?

Već nakon prve sezone priča se više-manje nije mijenjala. Jack Bauer dobije zadatak spasiti svijet, malo muči nekoga, bude izdan, a onda ga iz nekog razloga progoni vlada. Upravo smo vas poštedili gledanja 9 sezona.

3. Kako sam upoznao vašu majku je trebala završiti nakon pete sezone

HIMYM

U nekim slučajevima, prilično je očito kada bi se serija trebala završiti. Čak su i stvoritelji serije u intervjuima rekli da je originalni plan bio okončati seriju nakon pet sezona. Imali su u planu i tko će biti majka, ali to nije bila Tracy.

Zadnjih 5 sezona bilo je poprilično očito da ni sami pisci nemaju pojma u kojem smjeru ovo ide, ali spajanje Robyn s Barneyem da bi u zadnjih 5 minuta u zadnjoj epizodi posljednje sezone ipak završila s Tedom je razlog za požalit gledanje ove serije u startu.

4. Čak je i The Office trajao predugo

the-office-us-1024x512

Koliko god nam je ovo teško reći jer bi Office mogli gledati zauvijek, treba priznati da je nakon šeste sezone kada su se Pam i Jim oženili, serija ostala bez ideja i prevelikog smisla. Cijela se radnja temeljila na “hoće li ili neće i kada će”. Jednom kada jesu, serija je ostala bez zanimljive radnje, a spašavao ju je samo Steve Carell radi koga smo većina i gledali seriju na prvom mjestu.

Budući da je bila jedna od najvećih serija na NBC-u u to vrijeme, mreža je gurala emisiju kroz devetu sezonu, čak i nakon što je Carell otišao.

5. Zašto se Scrubs vratio nakon što je završio

scrubscast

Kraj osme sezone imao je poprilično zgotovljenu radnju i priča je trebala stati ovdje. No, autor serije Bill Lawrence pristao je napraviti i 9.sezonu, valjda da 200 ljudi ne bi ostalo bez posla. Koliko god su Lawrenceove namjere bile plemenite, posljednja sezona Scrubsa jednostavno nije bila dobra. JD, glavni pripovjedač emisije, zamijenjen je mlađim likom, koji je uz to bio ženski, a serija nije uspjela pronaći novi komični ritam ili obnoviti radnju.

6. Djeca iz Moderne obitelji su odrasla. Zaustavite seriju

modern-family-oz-600x350

2009. kada je ova serija izašla, bila je pravo osvježenje na tv ekranima s pričom o tri generacije jedne obitelji i njihovom navigiranju kroz moderan način života. Sada kada je u seriji ostalo samo jedno dijete, cijela priča nema smisla. Ne znamo točno kada je ova serija trebala završiti, ali zločin je što još traje.

TAGOVImodern family office scrubs serije tv uvod u anatomiju

Komentiraj