Film i TV

ništa kao vještica

Banner300


Sjećate se jezivih klaunova od prošle godine? Snimljen je horor o njima u stilu ‘Vještice iz Blaira’

Piše , Objavljeno

Found-footage filmovi nam nisu baš najdraži žanr (svatko tko nas prati zna da je to sportska drama), ali zbog velike sličnosti sa stvarnosti su takvi filmovi postali hitovi. Blair Witch Project je prvi takav film koji je postao globalni fenomen, Cloverfield je također iskoristio taj potez, a sada smo dobili i klaunove.

Nismo fanovi klaunova, poglavito onih koji nas ne šopaju hamburgerima i krumpirićima, i nevjerojatno nas je iritirala kampanja klaunova koja se proširila svijetom. Je li to objašnjeno? Znamo da nije bio marketing za Kingov IT pa smo prestali pratiti, fenomen je jednostavno zamro.

Ovaj film, imena Behind the Sightings je inspiriran jezivim klaunovima i prati par filmaša koji produciraju dokumentarac o fenomenu, ali umjesto hrpe klinaca koji se glupiraju nalete na stravičnu istinu o onome što se skriva u tami. Pazi trailer:

“Ovo nije fake news, Behind the Sightings je baziran na strašnim viđenjima klaunova koji su potresli svijet prošle godine, a jedan par je upleten u čitav fenomen” – barem je tako izjavio Tommy Vlahpoulos koji zvuči kao jako ozbiljan lik. Nije nas baš uvjerio, ali cijenimo što je ipak odlučio igrati tu ulogu “vjernika”.

Film je na IMDB-u označen kao dokumentarac. Hah. Nećemo nasjesti, sorry. Tommy Vlahopoulos izgleda kao brat iz bratstva koji će te natjerati da pojedeš američku pitu, producirao je dva horora dosad. Jedan od njih je Shut In s Rory Culkinom, jednim od braće Macaulay Culkina, Kevina iz Sam u kući i najboljeg prijatelja Michaela Jacksona. 5.7 je sasvim pristojna ocjena za horor. U postprodukciji mu je i jedna sportsku dramu Glass Jaw koju nećemo gledati iako nam je to omiljeni žanr.

I što sad da radimo, da gledamo ovaj Behind the Sightings ili ne?

Budžet za Blair Witch Project je bio mizernih 60 tisuća dolara, a film je zaradio preko 250 milijuna dolara diljem svijeta. Beyond the Sightings neće ostvariti ovaj uspjeh ni u najluđim snovima, ali sigurni smo da bi Tomica Bratko bio sretan da se nagrebe milijun-dva.

TAGOVIfilm horor klaunovi

Komentiraj