Film i TV

snimi i ti

Banner300


Steven Soderbergh snimio novi film isključivo iPhoneom – pogledaj trailer za Unsane

Piše , Objavljeno

Soderbergh je faca koja je postala najmlađi redatelj koji je osvojio Zlatnu palmu u Cannesu za Sex, Lies and videotapes, a kasnije je osvojio i Oscara za Traffic. Znaš hrpu njegovih filmova kao što su Ocean’s Eleven (i još dva nastavka), Erin Brockovich, Out of Sight te posljednji Logan Lucky. Ne radi se o maloj ribi u svijetu Hollywooda.

U zadnje vrijeme je pokazao interes za nove tehnologije (koje nisu toliko nove) pa eksperimentira i s mini-serijom Mosaic – kombinacijom snimljenog sadržaja i aplikacije kojom gledatelj bira čiju perspektivu od likova iz serije želi pratiti.

Ako ste mislili da je to potpuno novo – Soderbergh je odlučio nakačiti se na trend snimanja dugometražnih filmova isključivo iPhoneom (naravno da su u igri i ogromni objektivi, rasvjeta te kvalitetni mikrofoni).

Svoj novi film, hororac Unsane, Soderbergh je snimio iPhoneom, a toliko je zadovoljan da želi čitavo vrijeme snimati s malenim uređajem s ugraviranom jabukom.

“Mislim da je ovo budućnost. Svatko tko ne zna pozadinu produkcije neće ni znati da je ovo snimljeno telefonom. Ljudi zaboravljaju da je ovo snimljeno u 4K. Vidio sam snimke na platnu od 12 metara. Izgleda baršunasto. Ovo potpuno mijenja igru.”

Pogledaj trailer za film:

.

Da ne znamo kako je film sniman, samo bismo pomislili da se radi o nekom čudnom stilističkom izboru načina snimanja i kolor-korekcije.

Glavnu ulogu tumači Claire Foy, poznata po ulozi kraljice Elizabete u Netflixovoj hit-seriji The Crown. Ovdje glumi osobu koja zbog stalkera završi u mentalnoj instituciji gdje je, naravno, podvrgnuta traumatičnim tretmanima. Nismo nabrijani kao na novi Black Panther, ali dat ćemo filmu šansu, zanima nas kako će funkcionirati ovi iPhone kadrovi – pogotovo na kino-platnima.

I? Tko će od vas snimiti film s iPhoneom?

TAGOVIapple film horor iPhone mosaic steven soderbergh unsane

Komentiraj