Film i TV

Banner300


Vikend kino report: Bejzbol je ponovno u modi

Piše , Objavljeno

Premda su čak dva nova filma zasjela na vrh liste najgledanijih, bio je ovo jedan od manje profitabilnih vikenda ove godine. Jasno je da se čeka službeni početak ovogodišnje blockbuster utrke, koja kreće već ovaj tjedan.

Tako je na prvo mjesto ljestvice zasjela sportska drama 42, biografija bejzbol legende Jackieja Robinsona, prvog crnca koji je zaigrao u najvišem rangu tog sporta u SAD-u (Major League Baseball). S nešto više od 27 milijuna dolara zarade u prvom vikendu prikazivanja, potukao je sve konkurente, pritom postavši prvi film o bejzbolu koji je u tri inicijalna dana zaradio više od 20 milijuna dolara (slijede ga The Benchwarmers i prošlogodišnji Moneyball).

42Amerikanci uvijek vole gledati biografije nacionalnih legendi, posebno sportskih

Na drugom mjestu ljestvice se našao Mrak film 5, koji, premda je utržio solidnih 15 milijun dolara, nikako nije opravdao očekivanja, pogotovo ako se uzme u obzir da je četvorka u prvom vikendu donjela čak 40 milijuna dolara profita. I premda je marketinška kampanja bila iznimno agresivna, a zvijezde poput Charlieja Sheena i Lindsay Lohan su ovu blesavu parodiju promovirale tjednima prije premijere, posebno boli podatak da je Mrak film 5 u prvom vikendu zaradio manje čak i od izravnog konkurenta u žanru, nedavno prikazivanog filma The Haunted House (projekt Marlona Wayansa, koji je, ironično, i jedan od tvoraca Mrak film serijal), koji nije imao gotovo nikakvu medijsku promociju. Očigledno je da se američka publika ipak malo zasitila parodija na horor filmove.

mrak filmČak niti Snoop Lion, Katt Williams i Mike Tyson nisu uspjeli spasiti Mrak film 5 od najgoreg box-office otvaranja u serijalu

Treće mjesto i dalje drži animirana komedija o prahistorijskoj obitelji The Croods, s 13.2 milijuna dolara profita (nešto više od 140 milijuna ukupno), dok je na četvrtom mjestu SF akcijana G.I. Joe: Osveta, s 10.8 milja u džepu (oko 100 milijuna ukupno). Na petom mjestu i sa zaradom od 10 milijuna dolara (ukupno oko 40 milijuna), itekako se isplatio remake kultnog horora Evil Dead, koji je već vratio uloženih 17 milijuna, a donjeti će još mnogo, mnogo više.

Od ostalih zanimljivosti treba spomenuti i 3D “remake” Jurskog Parka, gdje se dinosauri  donjeli dodatnih 2.5 milijuna dolara  (30 milijuna ukupno) na račun starog maga Spielberga i njegove studijske družine, te će na posljetku vjerojatno zaraditi više od 3D verzije Fantomske prijetnje, ali i manje od Titanica 3D.

TAGOVI42 boxoffice jurassic park 5 mrak film 5

Komentiraj