Film i TV

dogodilo se

Banner300


Vikend kino report: Downton Abbey rasturila Brad Pitta u svemiru i Ramba, wait what?

Piše , Objavljeno

Ovo nikako nismo očekivali kada smo pisali prošlotjedni report američkog box officea te u sklopu njega najavu noviteta u američkim kinima.

Brad Pitt u svemiru koji traži izgubljenog oca Tommy Lee Jonesa i Sly Stallone kao Rambo? Tko bi pomislio na njihovo gutanje prašine koju je podigao Downton Abbey? Mi uopće ne, ali to se dogodilo. Ljubitelji serije su se ipak odljepili od kauča i pojavili se u kinima.

.

Rekordan vikend za Focus Features jer je Downton Abbey zaradio 31 milijun dolara, više od drugih njihovih unosnih filmova kao što su donedavni njihov rekorder Insidious Chapter 3 i London Has Fallen. Focus je već 20 godina u igri, a ovo je prvi njihov film koji je preskočio ljestvicu od 30 milijuna dolara. Fino. Publika Downton Abbeya je bila dominantno ženska – čak 74 posto. Evo pratimo box office jako dugo i ne sjećamo se kada je posljednji put rodno/spolna vaga prebacila 3/4 na bilo koju stranu.

Publika obožava film, barem ako je suditi prema 96% ocjeni publike na Rotten Tomatoesu i 7.8 na IMDB-ju. Fino. Ne znamo hoćemo li ga uopće gledati, ali sad nam je malo krivo što nismo nikad bili dio ovog Downton Abbey fenomena.

Za drugo mjestu su se borili Brad Pitt i Sly Stallone, ali na kraju je mlađi ipak pobijedio.

.

Ad Astra je zaradila 19.2 milijuna dolara, ne vjerujemo da su očekivanja Fox studija bila toliko niska, pogotovo za film koji je odrađen s budžetom od 80, možda i 100 milijuna dolara. Svemir je nepredvidljiva tema za box office, nekad će se ljudi pokidati da pogledaju film, a nekad će radije gledati Vin Diesela kako leti s automobilima. Ad Astra nije prošla, a reakcije publike ne daju baš previše nade u promjenu. Očekivali smo da će Brad Pitt potpuno pobijediti u ovom periodu godine, Ad Astra je trebala biti hit, baš kao što je i Tarantinov Once Upon… bio, ali to se nije dogodilo. Svejedno ćemo pogledati film, samo nakon ovakvih rezultata umjesto “must see”, sad nam je “kad uhvatimo vremena”.

Rambo: Last Blood se smjestio ispod Ad Astre s kojom decimalom zaostatka. 19 milijuna dolara zarade je bilo dovoljno za treće mjesto. Zadnji Rambo prije čak 11 godina je zaradio 18.2 milijuna tako da je sve to – tu negdje. Napravljen je za puno manje novca od Ad Astre pa je to također plus.

.

Na četvrto mjesto se spustio It: Chapter Two s novih 17.2 milijuna dolara što znači da je Pennywise, zajedno s kvalitetnim glumačkim ansamblom ukupno zaradio 179 milijuna dolara na američkom tlu.

it chapter two

Hustlers s Jennifer Lopez je pao na peto mjesto s novih 17 milijuna dolara i domaća zarada ove malene, ali važne produkcije iznosi 62.5 milijuna u svega 10 dana prikazivanja. Drago nam je da je maleni studio kao što je STXfilms uspio uzeti značajan dio kolača drugi vikend zaredom. Očito je da ima nade za filmove koji nisu pod Disneyem. A uostalom – Disney nikad ne bi napravio film o striptizetama.

Idući vikend ništa veliko na horizontu, osim Dreamworksovog Abominablea, prvog animiranog filma u širokoj distribuciji nakon više od mjesec dana. Ne znamo što se događa, animatori zabušavaju, klincima treba doza novih animiranih avantura, tko je vidio u jesensko vrijeme gledati ljetni Toy Story 4?

.

TAGOVIbox office film filmska zarada vikend kino report