Film i TV

cool

Banner300


Vikend kino report: Frozen II je čudovište koje ne može nitko zaustaviti

Piše , Objavljeno

Disney opet vlada, nedodirljiv. Monstruozna zarada drugog dijela Frozen sage je samo na američkom tržištu zaradila 127 milijuna dolara što je najveće animirano otvaranje izvan ljetne sezone. Koliko je velik Frozen? Braćo i sestre, dovoljno je reći da je preskočio Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I i sad se nalazi na petom mjestu najvećih premijera u mjesecu studenom.

Na međunarodnom tržištu je ubrano 223.2 milijuna dolara što će reći – globalnih 350 milijuna dolara. Na kojem god tržištu se pojavio film, zasjeo je na prvo mjesto.

Ford v Ferrari je pao na drugo mjesto sa zaradom od 16 milijuna dolara, kasnije se može očekivati isključivo pad, Frozen im je zamrznuo sve šanse za eksplozivnom izvedbom, ali smo sigurni da će i dalje pristojno zarađivati film koji nudi apsolutno sve suprotno od Frozena. Ako ništa drugo, majke i kćeri će na Frozen u kinima dok će očevi na Ford v Ferrari u susjednoj kino dvorani. Mi ćemo pogledati Frozen kad skužimo ima li nesinkronizirana verzija negdje.

ford v ferrari

Na trećem mjestu se nalazi Sonyjev A Beautiful Day in the Neighborhood, film s Tom Hanksom o američkom tv voditelju programa za djecu Mr. Rogersu. Ovaj biografski film o američkom Branku Kockici je uprihodio 13.5 milijuna dolara što smatramo dobrim uspjehom, a isto tako ne vjerujemo kako će se izvan američkog tržišta film probiti, barem ne u kinima.

Četvrtu poziciju je uzeo novitet, krimi-triler 21 Bridges s pristojnom zaradom od 9.3 milijuna dolara. Producenti? Braća Russo, glavonje iza uspjeha zadnjih nekoliko Avengersa! Glavnu ulogu tumači Chadwick Boseman (ako ne pamtiš imena, ali pamtiš face – znaš ga kao Black Panthera) gdje glumi detektiva u newyorškoj policiji koji traži ubojice svojih kolega.

Putem otkriva ogromnu urotu putem, a prilikom lova na ubojice, Manhattan se prvi put ograđuje u svojoj povijest – ne možeš ni ući ni izaći s otoka. Zato naslov – 21 Bridges. Uf. Može. Uz Bosemana glume Sienna Miller i J.K. Simmons, a moramo priznati da nam nedostaje ovakvih filmova u kinima.

Lionsgateov ratni spektakl Midway je nespektakularno skliznuo na peto mjesto s novih 4.7 milijuna dolara i idući tjedan već očekujemo kako ga nećemo vidjeti među prvih pet.

U nadolazećem vikendu očekujemo uspjeh krimi-drame-komedije-trilera, klasičan “who done it” film Knives Out Riana Johnsona s veličanstvenom glumačkom postavom, ali se veselimo i filmu Queen & Slim s Danielom Kaluuyom u glavnoj ulozi, nadamo se da će i on uspjeti otrgnuti značajan dio kolača većim produkcijama.

TAGOVIfilm filmska zarada vikend kino report