Film i TV

parice

Banner300


Vikend kino report: Horor “Mi” razvalio box office, neočekivanih 70 milijuna

Piše , Objavljeno

Jordan Peele i Universal su poharali box-officeom. Horori posljednjih nekoliko godina fino prolaze, ali ovo što je “Us” postigao se dugo nije dogodilo. Čak je u pitanju i drugi film po zaradi s originalnim scenarijem.

.

“Us” se nalazi na prvom mjestu najprofitabilnijih filmova proteklog vikenda sa zaradom od 70 milijuna, a ovo je ujedno i treće najveće otvaranje svih vremena za horor ocijenjen ocjenom R (a R= nasilje, seks, psovke, krv). Film je također nadmašio prošli film Jordana Peelea – Get Out, koji je bio ogroman hit prije dvije godine.

Hoće li Us nadmašiti zaradu Get Outa? Get Out je ukupno uzeo 176 milijuna dolara, čini nam se da bi Us mogao izvesti sličan pothvat, ako ne i veći.

Zbog uspjeha ovog horora, čak je i Captain Marvel posustala i završila na drugom mjestu s 35 milijuna dolara, a zarada na američkom tržištu iznosi preko 320 milijuna. Na međunarodnom tržištu film ima ukupnu zaradu od 588 milijuna što znači da je ukupna globalna zarada 910 milijuna dolara! I još zabavnije je svakako spomenuti da je s takvom nevjerojatnom zaradom ovaj film tek sedmi po redu u Marvelovoj MCU franšizi.

captain marvel 2

Na trećem mjestu se nalazi Paramountov animirani film Wonder Park s 9 milijuna dolara. Paramountov prvi pokušaj animiranog filma lijepo prolazi u kinima, studio svakako ima potencijala ako nastavi ovim tempom.

.

Na četvrtom mjestu je teen drama Five Feet Apart s novih 8.75 milijuna dolara. Nama je malo dosta tinejdžera koji umiru i zaljubljuju se, a možda smo samo okrutni gadovi koji su već okorjeli zbog previše plakanja.

Idući tjedan u kina stiže Disneyev live-action uprizorenje Dumboa pa ćemo vidjeti koliko će zakomplicirati situaciju na vrhu. Tim Burton je za kormilom, izgleda mračnije nego animirani original, a Disney se nada nastavljanju uspjeha s igranim remakeovima.

TAGOVIfilm horor us vikend kino report

Komentiraj