Film i TV

parice

Banner300


Vikend kino report: Ljeto je pri kraju, a Gerald Butler opet ima najprofitabilniji film

Piše , Objavljeno

Ljetna kino sezona se završila, a sa zadnjim vikendom ljetne sezone smo dobili i ono čega se svi studiji pribojavaju – jedan od najgorih vikenda u godini prema zaradi. Točnije – drugi najgori vikend ove godine. Prvih 12 filmova ove godine je zaradilo svega 69.5 milijuna dolara.

U Americi se slavi Labor Day, njihova verzija praznika (ne)rada pa će brojke sigurno biti i podebljane nakon ponedjeljka, ali teško da će se poredak promijeniti.

Na prvom mjestu se opet nalazi Lionsgateov i Milleniumov Angel Has Fallen s novih 11.57 milijuna dolara. Prošli tjedan je također proveo na prvom mjestu, a ovo je jedna pozitivna stvar za Lionsgate kuću koja muku muči posljednjih nekoliko godina. Barem ako pričamo o poretku, što se tiče zarade – nothing much.

.

Gerald Butler je samo naizgled vratio zvjezdanu moć koju je imao ranije u karijeri, ali smo gotovo sigurni da se ovakvi uspjesi neće prečesto ponavljati. Osim ako ga karijerno ubere Tarantino ili Marvel Cinematic Universe.

Na drugom mjestu se nalazi komedija Good Boys s novih 9.19 milijuna dolara – što znači zaradu od 56 milijuna dolara na domaćem tržištu. Seth Rogen radi te zaboravne hitove kao nekoć Adam Sandler, jedva čekamo da dođe na Netflix da gledamo te “hitove” za skoro pa džabe.

.

Na trećem mjestu je Lion King s novih 6.7 milijuna dolara. Disneyev remiksirani klasik je prešao milijardu dolara odavno na globalnoj skali pa zarada sad stoji na 1.56 milijarde dolara.

lion kingg

Na četvrtom mjestu se hrabro drže Hobbs i Shaw. Čini se da ima života u franšizi Brzih i žestokih, čak i kada je u pitanju spin-off. Dwayne Johnson i Jason Statham su proteklog vikenda zaradili 6.28 milijuna dolara, a do kraja svih američkih praznika (danas jel) se predviđa da će zaraditi do 8 milijuna sve skupa. Zarada na američkom tržištu iznosi 159 milijuna dolara, a na međunarodnom tržištu je film još veći hit i ukupna mu je zarada 525 milijuna. Kad se sve zbroji na jednu hrpu kao ujko Tvrdica McTvrdi – u tom bazenu pliva 684 milijuna dolara.

Overcomer se nalazi na petom mjestu sa zaradom od 5.7 milijuna dolara. Sonyjev film je klasična sportska (vjerska) drama na koju ćemo liti suze o košarkaškom treneru koji neprilagođenoj tinejdžerici pomaže savladati trčanje na duge staze. Popriličan uspjeh za film kojem je glavni glumac ujedno i redatelj – a radi se o Alexu Kendricku o kojem, evo iskreno, ne znamo ništa. Ocjene nisu obećavajuće, ali ovakvi klišeji se uvijek rado gledaju, pogotovo kad nema ništa bolje na programu – bilo u kinu ili na TV-u.

.

#GoGod

 

A idući tjedan? It 2 stiže u kina, očekujemo ga na vrhu.

TAGOVIbox office film filmska zarada vikend kino report