Film i TV

slabo para

Banner300


Vikend kino report: Nemoguća misija na vrhu, mora da je zato što Tom Cruise puno trči

Piše , Objavljeno

Najgori kolovoz u američkim kinima u posljednjih 20 godina se dogodio prošle godine – to je jedna okrutna rečenica koja boli holywoodske glavešine čak i godinu dana kasnije. Ako su mislili da će brodolom života isprati ovogodišnjim uspjesima – malo su se prevarili, barem ako je suditi prema prvom vikendu u kolovozu.

Disneyev Christopher Robin je podbacio, a Mission: Impossible – Fallout se zadržao na vrhu kao i priliči filmu s Tom Cruiseom koji nije teška drama u kojoj je on slijep ili unakažen.

Nemoguća misija je zaradila 35 milijuna dolara, što je bilo dovoljno za prvo mjesto na box officeu, a domaća zarada od premijere u posljednjih deset dana iznosi gotovo 125 milijuna dolara.

Film je na međunarodnom tržištu zaradio 76 milijuna dolara i pozitivan val će se nastaviti i idućeg vikenda.

Christopher Robin je Disneyev film s Ewanom McGregorom i čitavom plejadom likova poznatih iz serijala o Winnie Poohu, samo što su Pooh i ostale životinje zaboravljene već neko vrijeme, a (sada već) odrasli Christopher Robin ih ponovno pronalazi i upoznaje.

Kombinacija 3D animacije i igranog filma nailazi na pozitivne reakcije publike i kritike (Knjiga o džungli, Pete i zmaj, Petar Zecimir), ali film nije pogledan onoliko puta koliko se očekivalo. Ovog vikenda je zaradio samo 25 milijuna dolara, u planu je bilo znatno više. Barem u 35+ spektru.

Na trećem mjestu se smjestio The Spy Who Dumped Me, komedija s Kate McKinnon i Milom Kunis s 12.35 milijuna dolara. Budžet bijaše 40 milijuna dolara, pola je pokriveno prodajom ulaznica na međunarodnom tržištu tako da će ovaj film sigurno završiti “u zelenom”, ali očekivalo se više.

Na četvrto mjesto je pala “Mamma Mia! Here We Go Again” s novih 9 milijuna dolara, a na petom mjestu je The Equalizer 2 s novih 8.8 milijuna dolara. Eh Denzel, šteta, vjerujemo da šutaš u filmu.

equalizer 2

TAGOVIfilm nemoguća misija Tom Cruise vikend kino report

Komentiraj