Film i TV

maraviljozno

Banner300


Vikend kino report: nenormalan premijerni vikend za Captain Marvel, pare leže posvuda

Piše , Objavljeno

Prva dva mjeseca 2019. godine nisu bila ni blizu istom periodu iz 2018., ali pojavila se Captain Marvel koja je promijenila situaciju i malo napucala dosadašnju godišnju bilancu.

Ovo je 21. film u Marvelovom cinematičnom univerzumu. Da, znamo da smo jadno ovo preveli, ali baš kao što S.H.I.E.L.D. dokazuje – Marvelu je jako stalo do integriteta njihovih kratica.

Na domaćem tržištu je Captain Marvel zaradio 153 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja pa je tako ovo treće najveće otvaranje u ožujku.

.

A na međunarodnom planu? 302 milijuna dolara! Peto najveće međunarodno vikend otvaranje svih vremena. Ljudima je nedostajao Marvel, očito je. A ovo je samo zagrijavanje za Avengerse idućeg mjeseca. Uf. Bojimo se i pomisliti na što će to ličiti.

Na drugom mjestu, jedno 140ak milijuna dolara manje je How to Train Your Dragon: The Hidden World sa zarađenih 14.7 milijuna dolara. U trećem tjednu prikazivanja film na svom računu ima nešto manje od 120 milijuna dolara. Još jednom – Captain Marvel je opako nadmašio tu cifru u svega 3 dana. Marvel gotovo i nema konkurencije, osim možda u Star Warsu – a i to je isto vlasništvo Disneya pa nema brige, sve je to za isti tim i isti novčanik.

.

Na trećem mjestu je još jedno ostvarenje Tylera Perryja u haljini – A Madea Family Funeral sa zarađenih 12.05 milijuna dolara.

The LEGO Movie 2 je zaradio 3.8 milijuna dolara u petom tjednu prikazivanja i uskoro će se dokopati brojke od 100 milijuna dolara na domaćem tržištu. Čini se da se publika malo zasitila Legića, ono što je počelo kao revolucija se usporilo i dobili smo i Batmana i Ninjago i evo – dvojka ne ide kao što je nekad LEGO išao, iako je 100 milijuna sasvim pristojna brojka koja može opravdati postojanje filma.

lego movie 2

Na petom mjestu se smjestila Alita: Battle Angel s 3.2 milijuna dolara. Ni Robert Rodriguez ni James Cameron ni pristojna glumačka postava nisu previše pomogli filmu na kritičkom planu ili domaćem tržištu, ali je i dalje diljem svijeta uspio zaraditi gotovo 400 milijuna dolara.

alita

Što ste gledali, što ćete gledati? Napišite nam u komentarima.

TAGOVIcaptain marvel film marvel vikend kino report

Komentiraj