Film i TV

a koliko kokica se pojelo?

Banner300


Vikend kino report: Ovo se dugo nije dogodilo – Joker se vratio na prvo mjesto

Piše , Objavljeno

Još jedan vikend je iza nas, vikend u kojemu je Joker ponovno zauzeo tron nakon kratke pauze vikend ranije kada je Angelina Jolie uzela najviše novca za izvedbu u novom nastavku Maleficent.

Na vrhu je opet Joker koji je za tri dana vikenda uzeo 18.9 milijuna dolara. Na američkom tržištu je zarađeno 277.5 milijuna dolara ukupno, a na međunarodnom 571 milijun, što znači da je globalna zarada gotovo 850 milijuna pa je time film skočio na petu najveću DC adaptaciju dosad. Iako nije direktna adaptacija, svejedno se koriste DC-jevim svijetom.

Na drugom mjestu je Maleficent: Mistress of Evil sa zaradom od 18.5 milijuna dolara – što znači da je prvo mjesto ispušteno “za dlaku”. Globalna zarada je već na 294 milijuna nakon 10 dana prikazivanja tako da se ovo izdanje može smatrati uspješnim.

Obitelj Addams je “potonula” samo za 28 posto od prošlog vikenda što je odličan rezultat i film je generirao još 11.7 milijuna dolara prihoda od ulaznica što je bilo dovoljno za treće mjesto na ovotjednoj listi. To je vjerojatno to od zarade za ovaj film s obzirom da je Noć vještica iza ugla pa će želje za animiranim filmovima sa strašnom notom splasnuti.

addams family

Na četvrtom mjestu je Zombieland: Double Tap sa zaradom od 11.6 milijuna – očito je previše vremena prošlo od prvog dijela da film bude masivan hit. Nadamo se da će biti dosta da se isplati produkcija ovakvog filma s ovakvim zvijezdama, ali iskreno – licemjerni smo jer ga još nismo otišli pogledati.

Top 5 završavamo s horor/trilerom Countdown koji je premijerno prikazan ovog vikenda te je utržio 9 milijuna dolara.

Budžet za film je bio 6.5 milijuna dolara tako da se već isplatilo, ali publika je razočarana napustila kino-dvorane te su u izlaznim anketama ocijenili film sa ocjenom C+. Čak i ako ne poznaš američki sustav ocjenjivanja, a znaš abecedu, bit će ti jasno kako stvari stoje. Što drugo očekivati od filma čija je premisa aplikacija za smartphone koja ti kaže kada ćeš umrijeti?

Idući tjedan stiže nekoliko filmova koji bi mogli znatno izmijeniti situaciju u kinima.

Terminator: Dark Fate dolazi u široku distribuciju, baš kao i animirani Arctic Dogs, a i povijesna drama Harriet će se prikazati u nešto manje dvorana nego ranije navedeni filmovi (2000 dvorana naprema 3500+). Teško da ćemo Harriet gledati u našim kinima, ali Terminator se vraća kako je i obećao.

Arctic Dogs nam se također čini simpatično.

TAGOVIbox office film vikend kino report