Film i TV

buh-bye, star smors

Banner300


Vikend kino report: Star Wars pao na drugo mjesto, očekivano ga s trona svrgnuo ratni spektakl i kandidat za Oscara

Piše , Objavljeno

Star Wars je pao. Hvala k…ylo renu.

Sam Mendesovo ostvarenje 1917 je na dodjeli Zlatnog globusa osvojilo dva primjerka za vitrine, a to je bilo dovoljno da publika nahrli u kina i odvoji se od džeparca stotinjak godina nakon radnje iz samog filma.

Na prvom mjestu je ratni spektakl sa zaradom od 36.5 milijuna dolara što nas ni ne čudi posebno nakon pozitivnog publiciteta koji je film dobio. Čak i oni koji tvrde kako je film “šupalj i bez srca” ne mogu poreći kako autori znaju s kamerom, kako je film predivan i prikazuje svaki mogući vizualni trik koji će vam proširiti zjenice da upijete što je više moguće. Nismo još imali priliku zasjesti i odgledati, ali ćemo ubaciti koju kunu u škrabicu globalnog box officea. Na međunarodnom tržištu je zaradio gotovo 20 milijuna dolara, a kada se objave nominacije za Oscara – moglo bi se sve to još podebljati.

Na drugo mjesto je napokon pao Star Wars: The Rise of the Skywalker s novih 15 milijuna dolara. Domaća zarada je na 478.2 milijuna dolara, a globalna zarada je 989.6 milijuna. Nema sumnje kako će ovo postati još jedno Disney izdanje iz 2019. godine koje je prešlo zaradu od milijardu dolara.

Jumanji: The Next Level se njiše na trećem mjestu s novih 14 milijuna dolara. Quick maths – domaća zarada je na 256.8 milijuna dolara.

jumanji 2

Nakon dugo vremena imamo i neriješen rezultat. Na četvrtom mjestu uz zarađenih 10 milijuna dolara su i komedija Like a Boss i drama Just Mercy. Like a Boss je vulgarna komedija s Tiffany Haddish, Rose Byrne i Salmom Hayek koja i ne stoji baš najbolje na Rotten Tomatoesima, samo 21 posto – što bi se moglo odraziti na posjećenost kino-dvorana u narednim tjednima.

Sudska drama Just Mercy s Michaelom B. Jordanom i Jamiejom Foxom stoji puno bolje. Ocjena kritičara 82 posto obećaje nešto duži životni vijek u kinima.

Na petom mjestu se nalazi triler Underwater s Kristen Stewart čija je radnja smještena… a samo ime filma ti kaže. Nismo pročitali baš previše pohvalnih kritika, ali nas zanima jer nam nedostaje napetih trilera u životu, a i dugo nismo gledali neki klaustrofobični podvodni film. Film je zaradio 7 milijuna dolara, vidjet ćemo što kaže idući vikend.

Ovoga vikenda nam stižu dva potencijalna hita. Nakon više od 10 godina hibernacije vraćaju se Will Smith i Martin Lawrence u Bad Boys for Life, zanima nas kako će akcijske uloge odraditi u srednjim godinama svog života. Također nam stiže i Dolittle, nova forma stare priče o doktoru koji razumije životinje, a ovaj put će ga glumiti Robert Downey Jr. – kojem je ovo prva velika uloga od famoznog pucketanja prstima. Čekamo!

TAGOVIfilm filmska zarada vikend kino report