Film i TV

Banner300


Vikend kino report: Zadnji Star Wars pobjednik sa 175 milijuna, prvi Cats se u vodu bacaju

Piše , Objavljeno

Disney će nam jednog dana svima vladati životima. Već sad vladaju našim kino-navikama, samo čekamo da se u Terminator Skynet stilu rašire i na ostatak našeg obitavanja na Zemlji.

Posljednji nastavak Skywalker sage je ubrao 175.5 milijuna dolara u premijernom vikendu. Iako nešto ispod očekivanja, i dalje je ovo fenomenalan rezultat i treće najveće otvaranje u prosincu SVIH VREMENA.

Vidi se pad zarade u posljednjoj trilogiji, Force Awakens je imao ogromnu zaradu, ali je još jednom dokazano da su Star Wars fanovi najzahtjevniji fanovi u čitavoj pop-kulturi.

Na međunarodnom tržištu je film zaradio 198 milijuna dolara i tako jednostavno matematikom dolazimo do globalne premijere od 373.5 milijuna dolara. Masivno.

Jumanji: The Next Level je pao na drugo mjesto sa zaradom od 26.1 milijun dolara. Pored The Rise of Skywalker nisu imali šanse, ali nakon 10 dana u kinima film broji finih 101 milijun dolara na američkom tržištu, sigurni smo da je Sony zadovoljan. Božić je jedan od najvećih dana u godini za odlazak u kino pa će biti zanimljivo vidjeti što će biti s Jumanjijem u idućih par dana sada kada je većina ljudi zadovoljila svoj Star Wars apetit.

jumanji 2

Na trećem mjestu je Frozen II s novih 12.3 milijuna dolara. Neka ga. Neka ih. Ovo je sada četvrti najveći animirani release svih vremena. Šteta, umjetnički uspoređivano s nekim animiranim filmovima ranije, po našem neskromnom sudu – nije im ni blizu.

Na četvrtom mjestu su Cats sa smiješnih 6.5 milijuna dolara, publika nije sretna, kritika nije sretna, nitko nije sretan. Tako ti to bude kad ti jednu od glavnih uloga ima Jason Derulo koji više pažnje skuplja zahvaljujući pričama o svom penisu nego glazbenim ostvarenjima.

Na petom mjestu se još uvijek ponosno drži Knives Out sa novih 6.1 milijun dolara. IDI GLEDAJ AKO NISI. VJERUJ NAM!

knives out

Idući tjedan u širu distribuciju ide Uncut Gems u kojem Adam Sandler glumi ozbiljnu ulogu (vidi trailer i reci da ne želiš to gledat!), a u kina slijeće i Will Smith kao golub u animiranom Spies in Disguise.

TAGOVIbox office filmska zarada star wars vikend kino report