Film i TV

novi ponedjeljak, novi kino report

Banner300


Vikend kino report: Unatoč lošim kritikama Disneyev ‘Dumbo’ na prvom mjestu box officea

Piše , Objavljeno

Iako Disneyev ‘Dumbo’ gotovo jednoglasno nije oduševio industriju i kritike, ipak je uspio zauzeti prvo mjesto najprofitabilnijih filmova proteklog vikenda sa zaradom od 45 milijuna dolara.

Bez obzira na prvo mjesto, nije ostvario očekivanja koja su za prvi vikend predviđala 50 milijuna zelenaša, a neki čak i 60+. No, ako ga uspoređujemo s drugim nedavnim Disneyevim ostvarenjima kao što su Christopher Robin (24.6 milijuna), Alice Through the Looking Glass (26.9 milijuna) i Pete’s Dragon (21.5 milijuna), ostvario je duplo bolji uspjeh.

Universalov ‘Us’ koji je vikend ranije razvalio box office sa zaradom od 70 milijuna, u drugom vikendu pao je za -53%, ali drži čvrsto drugo mjesto. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se držati sljedeći vikend suočen sa žanrovskom konkurencijom Paramountovog ‘Pet Sematary’.

Disneyev ‘Captain Marvel’ drži se na trećem mjestu što je prilično dobro za četvrti vikend od premijere u kojem je zaradio 20,5 milijuna dolara, ukupno prelazeći 353 milijuna dolara. Trenutno je osmi film u izdanju MCU-a po zaradi u Americi. Međunarodno, Captain Marvel je do sada Disneyu kapnuo u džep 636.8 milijončeka. Film će uskoro dosegnuti milijardu dolara na globalnom box officeu, postajući sedmi film u MCU-u kojemu je to uspjelo i 38. film svih vremena.

captain marvel 2

Lionsgateovo izdanje CBS-ove drame Five Feet Apart, zauzela je četvrto mjesto s procjenjenih 6,25 milijuna dolara, spustivši se za samo -27% u trećem tjednu.

I u top pet prethodnog vikenda ugurao se i Pure Flixev ‘Unplanned’. Drama protiv pobačaja debitirala je u 1059 kazališta i zaradila 6,1 milijuna dolara u prvom vikendu, što je čini drugim filmom po zaradi Pure Flix studija.

Sljedeći vikend u kinima će biti poprilično zanimljivo i teško se odlućiti za naslov budući da nas čeka Warner Brossov Shazaam!, zajedno s najnovijom adaptacijom Stephena Kinga, Paramountovim izdanjem ‘Pet Sematarya‘!

TAGOVIFilmovi vikend kino report

Komentiraj