Zabava

Banner300


Još veći filmski kviz

Dosta smo vas mazili kilavim filmskim pitanjima, vrijeme je za drugu rundu Idesh! filmskog kviza...

Piše , Objavljeno

Ako ste završili naš prošli “VELIKI filmski kviz” i zaključili da je bio, ono, skroz fakat lagan, vrijeme je da sranje dignemo na viši nivo. Slijedi “Još VEĆI filmski kviz“.

PRVI STUPANJ

american ninja

american ninja

Ne osjećajte se nadmoćno ako odgovorite na sva pitanja jer ovaj je stupanj za apsolutne početnike.

1. Clint Eastwood, stara naborana legenda i čovjek koji je popunio prazninu koju je iza sebe ostavio John Wayne, osim režiranja i glume, bavi se i:
a) Slušanjem jazza
b) Modeliranjem za donje rublje Calvina Kleina
c) Dizajniranjem fensi nakita za bogate i dokone

2. Treći po redu Harry Potter nosi naziv:
a) Harry Potter i prodaja državnih tajni
b) Harry Potter i zatvorenik Azkabana
c) Harry Potter i kamen mudraca

3. Tko je stajao rame uz rame Džoa Armstronga (Michael Dudikoff) u kostimiranoj akcijskoj drami «Američki Ninja»? Mala pomoć, crn je i u filmu se zove isto kao i 50 Cent:
a) Grga Čokolin
b) Curtis Jackson
c) John McCain

4. Kako se zvala zgrada u kojoj se John McLane navlačio sa švapskim teroristima? Tko ne zna, voli Tita!
a) Redford Comunity Plaza
b) Terrance View Plaza
c) Nakatomi Plaza

5. Svi znaju da je Murtaugh furao Smith & Wesson, a Riggs Berettu, no ono što nas je Smrtonosno oružje naučilo jest i da po pitanju municije Riggsova Beretta ima:
a) Dva u dupetu, dva u đonđi
b) 18 u spremniku, 1 u cijevi
c) 15 u spremniku, 1 u cijevi

6. U Gooniesima se pojavio i danas sve popularniji:
a) Piper Parabo
b) Josh Brolin
c) Masi Oka

7. Timothy Dalton je za Rogera Moorea isto što i Daniel Craig za:
a) Piercea Brosnana
b) Georgea Lezenbya
c) Timothy Daltona

8. Koje je pravo ime «Onoga Čije Ime Nećemo Spominjati», a na vlastitu je ruku gotovo potpuno uništio serijal o Batmanu?
a) Ed Wood
b) Joel Schumacher
c) Uwe Boll

9. Koji se poznati glazbenik pojavljuje u filmu Francisa Forda Copolle «Dracula»?
a) Nick Cave
b) Tom Waits
c) Tiho Orlić

10. Koja anatomska anomalija muči mladu Lindu Lovelace u kultnom filmu «Duboko Grlo»?
a) Vagina Dentata
b) Dražica za jeziku
c) Klitoris u grlu

DRUGI STUPANJ

dr. strangelove

dr. strangelove

Poznavatelji klasika, trasha klasika, indie kinematografije i oni koji prate najnovije vijesti vezane uz film, pronaći će da drugi stupanj nije ništa drugo doli prvi stupanj za nešto jače igrače…

1. Od koje bolesti pati Mike (River Phoenix) u filmu Gusa Van Santa «Moj privatni Idaho»?
a) homoseksualnosti
b) shizofrenije
c) narkolepsije

2. John Ratzenberger, stari dobronamjerni brko i stalni gost Pixarovih crtića, najpoznatiji je po ulozi u kojoj seriji?
a) Kafić Uzdravlje
b) Dragi John
c) Taxi

3. Iako smo pomalo sumnjičavi prema konačnom ishodu, koji poznati redatelj namjerava rimejkati odličnog «Old Boya»?
a) Ang Lee
b) Steven Spielberg
c) Christopher Nolan

4. Ako već rješavate ovaj kviz, zasigurno niste propustili malo trash remek djelo «Oni žive» u kojem se Roddy Piper obračunvao s vanzemaljcima sklonim agresivnoj propagandi. Ono što nas zanima jest koje je pravo zanimanje Roddya Pipera?
a) prvak u obaranju ruke
b) kečer
c) profesionalni dizač utega

5. što je podviknuo Bruce Campbell prije nego što si je u filmu «Evil Dead» otfikario ruku?
a) Handle this, damn you!
b) Who’s laughing now?
c) Need a hand?

6. Puni naziv filma «Dr. Strangelove» je:
a) Dr. Strangelove or:How I Learned to stop worrying and love the bomb
b) Dr. Strangelove or:How I Learned to stop caring and adore the nuclear energy
c) Dr. Strangelove or:How I Learned to stop hoping and appreciate the present

7. Koga točno glumi Adrien Brody u filmu «Pijanist»?
a) Wladyslawa Szpilmana
b) Miroslava Vahovca
c) Thomasa Kretschmana

8. što predstavlja “H8” u nazivu istoimenog filma Nikole Tanhofera?
a) Broj hotelske sobe
b) Dio registracije
c) Naziv podmornice

9. Koja od sljedećih izjava nije točna vezano za film “Boja purpura”?
a) Nominiran je za 11 Oscara, a nije osvojen ni jedan
b) Prvi film Oprah Winfrey
c) Prva i jedina nominacija Tine Turner za Oscara

10. Koji film nije snimljen prema istinitom događaju?
a) Brokeback Mountain
b) The perfect storm
c) All the president’s men

TREĆI STUPANJ

howard huges

howard huges

Rješavajte na vlastitu odgovornost jer samo najzagriženiji jebači majke znaju odgovor na ova pitanja ispunjena trikovima i zamkama…

1. “Burn After Reading” je koji po redu film braće Coen?
a) 20
b) 13
c) 11

2. Radnja filma “All the president’s men” prati istragu koja dva novinara?
a) Alexander Butterfield & Tom Brokaw
b) Bob Coblenz & Will Goldman
c) Carl Bernstein & Bob Woodward

3. U filmu “Prisluškivanje” svoju njušku na sekundu promoli i jedan glumac, iako nije naveden u odjavnoj špici. Tko je on?
a) Harrison Ford
b) Warren Beaty
c) Robert Duvall

4. O Howardu Hughesu možda znate mnogo, ali jedina dva filma koja je samostalno režirao jesu:
a) Scarface i The Front Page
b) The Outlaw i Hell’s Angels
c) Jet Pilot i Sky Devil

5. Iako smo osobno posebno vezani uz odličan film Georgea Clooneya “Good Night, and Good Luck” žao nam je zbog toga što nije osvojio ni jedan Oscar, a nominiran je za:
a) 3
b) 6
c) 9

6. U kojem se Bondu pojavljuje Benicio Del Toro?
a) Living Daylights
b) A View To A Kill
c) Licence To Kill

7. Propitat ćemo malo i vaše znanje nebitnog. Tko je skrivio prometnu nesreću u filmu “Amorres Perros”?
a) El Chivo
b) Octavio
c) Valeria

8. Mnogi znaju da je James Earl Jones davao glas Darth Vaderu u kultnom “Star Warsu”, ali samo pravi znalci znaju da ga je utjelovio:
a) Jack Purvis
b) Phil Brown
c) David Prowse

9. Ajmo jedan lagani prije samog kraja. Koja je scena iz “Andaluzijskog Psa” Luisa Bunuela šokirala javnost i koje godine?
a) Rezanje oka (1974.)
b) Rezanje oka (1944.)
c) Rezanje oka (1929.)

10. Za kraj vas ostavljamo uz pitanje koje će vas istovremeno šokirati i natjerati da promozgate. U kojem se filmu NIJE pojavio Michael Dudikoff?
a) TRON
b) Air America
c) Platoon

Točni odgovori:
PRVI STUPANJ:1:b | 2:b | 3:c | 4:c | 5:c | 6:b | 7:a | 8:b | 9:b | 10:c
DRUGI STUPANJ:1:c | 2:a | 3:b | 4:b | 5:b | 6:a | 7:a | 8:b | 9:c | 10:a
TREĆI STUPANJ:1:b | 2:c | 3:c | 4:b | 5:b | 6:c | 7:b | 8:c | 9:c | 10:c

BODOVI:

0-5 točnih odgovora
Čekajte, stvarno? Između jebenih 0 i jebenih 5?!?! Drugim riječima, kada vi počnete pričati o filmu, braća Lumiere okreću se u grobu…

6-19 točnih odgovora
Ako ste se nasmijali onima koji su imali između 0 i 5 bodova, prestanite se smijati jer za to nemate razloga. Vjerojatno ste riješili samo prvi stupanj i nešto čeprkali po drugom. Ne, vi niste filmski znalac iako zasigurno vjerujete da o filmu znate više od ostalih ljudi. Da, znate više od onih koji o filmu ne znaju ništa. I da ne zaboravimo, film nije započeo s Tarantinom.

20- 25 točnih odgovora
Oooo, pa vas po imenu zasigurno znaju i tete koje u kinu prodaju karte i nije da samo opsjedate ugodne stolice Cinestara već vas se može vidjeti i na nekim opskurnim mjestima kojima je ispod časti prikazati “P.S. I Love You”, “Plavušu s Harvarda”, “Spidermana” ili bilo što a da u sebi ima Mathhewa McConaugheya. No, to ne znači da ste zaslužili da vas nazovemo kraljem filmskog znanja, ali još samo nekoliko godina i bit ćete baš guba.

26-30 točnih odgovora
Vi gledate sve, vi ste kralj, u kino dvoranama postoje sjedala s vašim imenom, vi ste sam vrh ponude, volite film, volite čitati o filmu, pišete o filmu i živite film. Vi jeste FILM! Ali ne zaboravite jednu stvar… Nikog nije briga! Na ljestvici bitnosti, vaše je ime malo iznad lika koji zna gotovo sve o ambalaži.

TAGOVIadrien brody american ninja batman bond clint eastwood film filmski francis ford copolla Harry Potter howard huges John Ratzenberger kviz Linda Lovelace michael dudikoff smrtonosno oružje star wars

Komentiraj